Cumartesi, Nisan 20, 2024

10 GB RAM’li Telefon: Vivo NEX

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya üzerinde artık akıllı telefonlar da büyük bir donanım parçalarına dönüşmeye başladı. Dünya’nın ilk 10 GB RAM kapasitesine sahip Vivo Nex‘te bunlardan bir tanesi olmak için geri adım saymaya devam ediyor. Daha önceden Vivo NEX adında farklı modelleri bulunan bu cihaz, artık 10 GB RAM versiyonu ile gelecek.

10 GB RAM’li Telefonu Ne Yapacağız?

Aslında kendi kendime direkt şu soruyu sordum: “gerçekten gerek var mı?” yani ben bu telefonu satın aldıktan sonra, bu kadar yüksek RAM kapasitesini ne yapacağım? Kullandığım uygulamalar, görüşmeler, video kayıtlarım ve resimlerim belli zaten. Açıkçası 4 GB RAM ile rahatlıkla idare ederken, bu insanlar bu kadar yüksek kapasitelerde neler yapacak?

Firma daha önceden Vivo APEX adında konsept bir cihaz üretmiş, çentiksiz, çerçevesiz ve tüm ekranı kaplayan bir tasarımı vardı. Lansmanda “mobil bilgisayarların geleceği” olarak tanıtılmıştı. Üretici daha sonradan daha az revize edilmiş APEX modelini çıkarttıktan sonra, NEX’i piyasaya sürerek ortalığı karıştırdı.

vivo nex 10 gb ram telefon 002

Telefondan Çıkıp, Mobil Bilgisayarlara Giriyoruz

Aslında az önce yukarıda size bahsetmiş olduğum “ne yapacağız bu kadar özelliği?” mevzusu “mobil bilgisayarların geleceği” başlığında saklı. Yani artık akıllı telefon yerine, akıllı bilgisayarlar demeye başlayacağız. O yüzden üreticiler sürekli “ilk olmalıyım” mantelitesinde hareket ederek, bu tür özellikleri önümüze seriyorlar.

Bu durumu ilk önce ASUS ROG akıllı telefonunda yapmak istedi. 10 GB RAM ile geleceği konusu çok tartışılmıştı. Sonradan ise 8 GB RAM ile sınırlandırılarak, “dünyanın ilk akıllı oyun telefonu” şeklinde duyuruldu. Gerçekten de cihaza baktığınızda telefondan çok bir mini bilgisayar görüyorsunuz.

vivo nex 10 gb ram telefon 005

Snapdragon 660 Bulunacak

Vivo NEX akıllı telefon tahmin edeceğiniz üzere Android bir cihaz. İçerisinde Snapdragon 660 olacağı gibi, üst seviye bir işlemci olmadığını belirtebiliriz. Sonuçta Snapdragon 710’un piyasaya sürülmesi ile birlikte gelen bir çok gerçek var. Üreticiler düşük maaliyet ile, yüksek özelliklere sahip amiral gemileri üretirken Snapdragon’dan biraz kısabiliyorlar.

10 gb ram vivo

Açıkçası Snapdragon 660‘ın üst – orta sınıf arasında yer alan SoC olmasına karşın, bu noktada 10 GB RAM içeren bir Snapdragon 660’a sahip olmanın anlamlı olduğunu düşünmüyoruz. Ek olarak Samsung, LPDDR5 RAM’in üretimini hızlandırırken, bu çipler çok sayıda bant genişliği ile piyasada yerini almaya başlayacak. Şuanda günümüz high-end akıllı telefonları LPDDR4X bellek yongalarının yerini alıyordu.

vivo nex 10 gb ram telefon

10 GB RAM‘li bir akıllı telefon hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Fiyatı uygun olsaydı, Vivo NEX tercih eder miydiniz?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler