Perşembe, Nisan 18, 2024

2017’nin Ençok Beklenilen 10 oyunu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sisteminizi yükseltin, Konsolunuzun güzelce bir temizleyin, gamepad’inizin biten pilini yenisi ile değiştirin, VR gözlüğünüzü takın, çünkü bu yıl  güzel oyunlar bizi bekliyor  2017 de çıkacak en çok beklenilen oyunlar.

1-Detroit: Become Human ( PS4 )

Quantic Dream denince akla birçok oyun sever için müthiş oyunlar geliyor. Heavy Rain, Beyond ve Fahrenheit gibi bizleri konsollarımızın başına bağlayan çılgın oyunun yapımcısı. E3’te yeni oyunları Detroit: Become Human’ın videosunu yayınladı. Sony’nin E3 çerçevesinde gerçekleştirdiği PlayStation konferansında ilk videosu ile karşımıza çıkan Detroit, ister etkinlik alanında, isterse bilgisayarlarının başından izleyenler olsun birçok oyun sever’i hayran bırakarak beğenimizi kazandı. Bunun ana sebebine gelince bence yapımın çok sayıda farklı yönden ilerleyebilme imkanına sahip olması bence. Oyun içinde bir sorunu çözüp ve ilerleyebilmemiz için birçok farklı alternatif barındırıyor. Vereceğiniz kararlar da ilerleyen bölümlerinde oyunu direkt olarak etkiliyor.

be-human        

2-Get Even ( Xbox One / PC / PS4 )

The Farm 51’in Thorskan adlı, ultra-gerçekçi grafikler sağlayan yeni bir teknolojiyle hazırladığı Get Even ilk oynanış videosuna kavuştu. Gamescom sayesinde yeni bir trailer’ını izlediğimiz oyunu bu sayede ilk kez iş başındayken görebilmiş olduk.Kötü haber, hayır, grafiklerin o ilk videodaki gerçekçilikle hiçbir alakası yok. Evet, şu meşhur grafitiyi hâlâ duvarlarda görebiliyoruz, ama öteki duvarların, hatta geri kalan her şeyin kaplamaları normal bir konsol oyunu civarında görünüyor. Tabii hâlâ geliştirme aşamasında olduğunu ve son ince ayarın  yapılabileceğini unutmamak gerek.İkinci kötü haber bulmacaları telefonla çöz klişesinin Get Even’da da kullanılabilmesi. Bazı yerlerde, mesela delil aradığımız kısımlarda Condemned tadı alsak da… kardeşim, head-shot yapabilmek ve kapı açabilmek için telefondan bakmak bizce olmamış.Bununla birlikte işin içinde paranormal unsurlar var gibi duruyor, ki bu iyi bir şey. Senaryo cidden ilginç olur, Condemned tarzı ipucu arama kısımları tadında tutulursa telefonu kabuledebiliriz.Get Even, 2017 yılı içerisinde PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

get-even

3-Quake Champions ( PC )

Bir süredir yeni Quake oyunu hakkında söylentiler bulunuyordu. Nihayet E3 2016 itibarıyla resmi duyuru geldi. id Software ve Bethesda, yeni multiplayer FPS oyunu Quake Champions’ıduyurdu. Quake Champions‘ta senaryo modu bulunmuyor. Oyun, eski arena tipinde, çekişmeli maçların yaşanacağı hızlı bir online FPS oyunu olarak tasarlanıyor. Ayrıca FPS kilidi olmayacağı gibi birçok farklı geliştirilebilir karakter ve silah da olacak. Quake Champions’a dair daha fazla detayın Quake CON 2016‘da yayınlanması bekleniyor. Henüz PC dışında çıkacağı platformlar belli değil.

champion-quake

4-God Of War ( PS4 )

Sony, E3 2016 basın konferansında PlayStation 4 özel olarak gelecek yeni God of War oyununu duyurdu.Sahnelenen demoda Kratos’u sakalları uzamış ve yaşlanmış olarak görüyoruz. Kendisi oğluna avlanmayı ve hayatta kalmayı öğretiyor. God of War 3’ün bir hayli sonrasında geçen oyunda bu defa İskandinav mitolojisi ve dünyası bizleri bekliyor.

god-of-war

5-Warhammer 40,000: Dawn of War 3 ( PC )

E3’teki Space Marine görevinin genişletilmiş versiyonu olarak Dawn of War resmi YouTube kanalı üzerinden paylaşılan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.Geçtiğimiz ay içerisinde etkileyici bir video ile duyurulan Warhammer 40,000: Dawn of War 3 için oynanış görüntülerinin bulunduğu bir video yayınlandı. Space Marine, Eldar ve Ork ırklarının bulunacağı Warhammer 40,000: Dawn of War 3 bizlere devasa savaşların olacağı bir oyun sözünü veriyor. SEGA ve Relic Entertainment ortaklığıyla bizlere sunulacak ve kendi türünün önemli oyunlarından Warhammer 40,000: Dawn of War 3 için yayınlanan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz


dawn-of-war-3-logo

6-Horizon Zero Dawn ( PS4 )

Killzone’un yapımcılarından yepyeni bir oyun geliyor. Geçtiğimiz aylarda çok ilginç motifler ile görseller sunan Horizon Zero Dawn bu kez yepyeni bir video ile karşımızda duruyor. Bir PS4 oyunu olan projede mechalar özellikle dikkat çekiyor.

horizon

7-Resident Evil 7: Biohazard ( PC / Xbox One / PS4 )

Resident Evil 6′
nın sonrasında yaşanan olayları konu alacak Resident Evil 7: Biohazard bizleri Amerika’nın kırsallarına götürecek. Kullandığı yeni oyun motoru RE Engine sayesinde ise daha önceki serilere göre çok daha korkutucu bir deneyim yaşatacak. Oynanış mekaniklerinde değişiklikler de bizleri bekleyen yenilikleri arasında olacak.PS4, Xbox One ve PC için geliştirlen Resident Evil 7: Biohazard, PlayStation VR desteğiyle 24 Ocak 2017’de oyuncular ile buluşacak.

resident-evil-7-biohazard-artwork-004

8-Star Citizen ( PC )

Star Citizen kickstarter’la başlayan halen geliştirilmeye devam eden bir devasa açık dünya uzay vatandaşı olma oyunu. Oyun halen yapım aşamasında, yaklaşık 30 GB olan ücretsiz sürüme girdik, oyun hakkında bir izlenim edinmek için sağda solda dolandık, uzayın derinliklerinde kaybolduk. Yorumlarınızı bekliyoruz sizin ilk izleniminiz ne ?

star

9-Spider-Man ( PS4 )

Yeni Spider-Man oyununu Ratchet & Clank ve Resistance serisi gibi başarılı birçok yapıma imza atmış Insomniac Games geliştiriyor.Insomniac, uzun bir süredir geliştirdikleri Spider-Man için şimdiye kadar yaptıkları en büyük oyun, Marvel’in ise en iddialı yapımı olacağını söylüyor. Açık dünya bir oynanış sunacak Spider-Man sadece filmleri konu almayacak. Orijinal hikaye ve Insomniac’ın yeni fikirlerini oyuncuların beğenisine sunacak.Geliştirilme süreci devam eden Spider-Man’in tam çıkış tarihi ise henüz duyurulmadı.

spider-man-ps4-0-0

10-For Honor ( Xbox One / PC / PS4 )

Ubisoft, GamesCOM 2016’da For Honor için bir sürü bilgi paylaşımında bulundu. İlk olarak, kapalı beta için tarih verdi. Kapalı beta 15 eylülde başlayacak ve 18 eylüle kadar sürecek. Yani kapalı betayı deneyimleyebilmek için sadece 3 gününüz vardı. Ayrıca adından da anlaşılacağı gibi “KAPALI BETA” olduğu için sadece belirli kişilere özel davet yoluyla ulaşılacak. Sadece belirli kişiler oynayabilecek. Ubisoft şimdilik 3 tane sınıf tanıttı, bunlar; Vikingli, Samuray ve Şövalye. Toplamda 12 tane sınıf ve her karakterin 4 farklı dizilimi olacak. 

for-honor

VİDEO

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler