Salı, Nisan 23, 2024

2018 League of Legends Dünya Şampiyonası İzleyici Sayısı İle Rekor Kırdı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Riot Games bir rekora daha imzasını attı. Yaptığı turnuvayı izleyenlerin sayısını açıklayan Riot Games adını yazdırmayı başardı.

2018 yılı dünya şampiyonasını başlatan Riot Games artık son düzlüğe gelmişti. Turnuvanın finallerini gerçekleştiren Riot Games, hem turnuva salonunda hem de internette yaptığı turnuvayı birçok kişiye izletti.

Oyun tarihinin en köklü oyunlarından birisi olan Lol hala kendi segmentinde liderliği elinde tutuyor. Birçok benzeri çıkartılan Lol’ün tahtını elinden alabilen bir oyun söz konusu değil. Bununla beraber her sene turnuvalar düzenleyen Riot Games oyunu ayakta tutmayı başarıyor.

lol 2

Hal böyle olunca turnuvalara yoğun ilgi oluyor. Bu seneki turnuvada 14 farklı bölgeden onlarca takım kıyasıya rekabet ederken oyunun tutkunları turnuvayı izlemeye devam etti. Geçtiğimiz senelerde de oldukça ilgi gören turnuva bu sene ayrı bir ilgiye maruz kaldı.

Riot Games’in açıklamasıyla 2018 LoL Dünya Şampiyonası Finalini tam 99.6 milyon kişi izledi. Aynı anda maksimum 44 milyon izleyiciye ulaşan şampiyonanın ortalama izleyicisi ise 19.6 milyondu.

lol 2

Bu değerler oldukça şaşırtıcı. Gerek turnuvadaki takımların popularitesi gerek Lol’ün herkes tarafından sevilmesi bu değelerde etkili oldu. Tabi bu yayını televizyon, Twitch ve Youtube kanallarıda destekledi. 

Riot Games bu değerler ile adını tarihe yazdırdı. Bu başarısı oyunun hala milyonlarca kullanıcısı olduğunuda gösterdi.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler