Çarşamba, Nisan 24, 2024

2018’in En İyi Battle Royal Oyunları!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz yıl hayatımıza giren Battle Royal türü oyun modu özellikle 2017 yılını kasıp kavurdu. Bu yıl ise birbiri ile yarışan firmalar her yeni oyunlarına bu modu entegre etmeye başladı. Bizler de PC Hocası olarak bu yılın Battle Royal oyunlarını derledik, işte 2018’in en iyi Battle Royal oyunları!

2017 yılı Battle Royal’ın doğduğu ya da yeşerdiği yıldı diyebiliriz. H1Z1 ile gelişen oyun türü PUBG ile zirvelere tırmandı ve bu yılın başlarında Fortnite ile gücünü pekiştirdi. Öyle ki oyunlar hem çevrimiçi kullanıcı rekorları kırdı hem de yapımcılar inanılmaz kârlar elde etti. Bu yazımızda oyun dünyasının yeni trendi Battle Royal türüne sahip en iyi oyunları sizlerle paylaşacağız. Hayatta kalabilirseniz, başlıyoruz.

Fortnite

Epic Games tarafından 2017 yılının aralık ayında erken erişime açılan Fortnite, inanılmaz hızlı büyüyerek 2018 yılına damga vurdu. Öyle ki haberimizde geçen milyon dolarlık kârlar oyunun ne denli başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Grafiksel anlamda daha animasyon çizgisi takip eden oyun, hata düzeltmeleri, denenmemiş 50v50 oyuncu modları ve birbirinden farklı oyun içi geliştirme ve özelliklerle bu yılın Battle Royal oyunu oldu diyebiliriz. Eğer yenilik ve geliştirmeler devam ederse ki öyle umuyoruz, Fortnite uzun yıllar güncelliğini koruyan efsane bir yapım olacaktır.

fortnite

Geliştirici: Epic Games / Çıkış Tarihi: 2017 – Halen / Platform: PC – PS4 – XBOX – Mobil / Link: Resmi Site

PUBG

2017 yılının en iyi çıkış yapan ve en çok oynanan oyunu şüphesiz Battle Royale türünün vazgeçilmezi PUBG‘ydi. Her ne kadar yükselme evresi yerini yavaş yavaş duraksamaya bırakmış olsa da o, Battle Royal dünyasının bel kemiği. Geliştirilme sürecinde bile rekor düzeyde satış ve oyuncu sayısına sahip olan PUBG bu yıl Fortnite’in gölgesinde kalsa da gelişmeye hız kesmeden devam ediyor. Oyuna eklenen daha ufak Savage haritası, oyun içi kasalar, silahlar ve diğer geliştirmeler oyuna güncellik katmaya devam ediyor. Umarız PUBG mevcut hatalarını da gidermeye devam eder ve bizlere daha oynanabilir bir oyun sunar.

pubg

Geliştirici: Tencent Games / Çıkış Tarihi: 2017 – Halen / Platform: PC – XBOX – Mobil / Link: Resmi Site

H1Z1

H1Z1, Battle Royal türünün öncülerinden. Erken erişimini bu yıl tamamlayan oyun PUBG ve Fortnite karşısında iyi bir duruş sergileyemedi ve birçok kullanıcı kaybetti. Bunlara rağmen oyunun üreticisi oyunu desteklemeye devam etti ki geçtiğimiz aylarda oyun hem ücretsiz oldu hem de farklı mod ve geliştirmeler ile tekrar diri tutulmaya çalışıldı. Şu sıralar hiçte fena gitmeyen oyun geliştirmelerini daha hızlı eşleşme, daha iyi harita ve oyun içi eklentiler ile devam ettirecek. Bakalım ilerleyen zamanlarda neler göreceğiz?

h1z1

Geliştirici: Daybreak / Çıkış Tarihi: 2017 – Halen / Platform: PC – PS4 / Link: Resmi Site

Radical Heights

Boss Key Products tarafından nisan ayında duyurulan ve hemen sonra erken erişime açılan Radical Heights, Battle Royal türünün farklı bir alternatifi. Farklı bölgelerden oyuncular ile birbirinizi öldüreceğini bu oyunda BMX bisikletler, zeplinler, trambolinler gibi birçok öge bulunuyor. Maçların oldukça eğlenceli geçtiğini de belirtelim. Oyun halen erken erişim döneminde ve geliştirilmeye devam ediliyor. Kim bilir belki  de seneye bu oyunu konuşuruz.

radical heights

Geliştirici: Boss Key / Çıkış Tarihi: Erken Erişim / Platform: PC / Link: Steam

Darwin Project

E3 2017’de duyurulan Darwin Project, konusu itibari ile diğerlerinden sıyrılsa da tür olarak Battle Royal imzasını taşıyor. Donmuş, soğuk ve vahşi bir ortamda araştırma yapmak için toplanan farklı oyuncular burada hayatta kalma savaşı verirler. İşte bu oyunculardan biri siz oluyorsunuz. Özellikle karda iz sürme, yer tespiti için farklı ipuçları içeren oyun şu sıralar ücretsiz erken erişim döneminde geliştirilmeye devam ediyor. 

darwin pro

Geliştirici: Scavengers Studio / Çıkış Tarihi: Erken Erişim / Platform: PC / Link: Steam

Maelstrom

Maelstrom, Battle Royal türünü farklı bir ortama taşıyarak savaşı dalgalı ve fırtınalı denizlere sürüklüyor. 15 oyuncunun denizler üzerinde kapıştığı bu oyunda farklı deniz canavaları ve rakipleriniz sizi batırmak için büyük çaba sarfediyor. Oyun henüz erken erişim döneminde olmasına rağmen sizleri oynayabileceğiniz oyuncularla buluşturabiliyor. 

maelstrom

Geliştirici: Gunpowder Game / Çıkış Tarihi: Erken Erişim / Platform: PC / Link: Steam

Surviv.io

Daha minimalist grafikler, basit oyun tarzı, tarayıcı tabanlı oynama ve ücretsiz kulllanım. Evet, tüm bu özelliklerin birleştiği yerde Surviv.io ortaya çıkıyor. Birbirinden farklı kullanıcılar ile kapıştığınız bu yapım sizlere Battle Royal türünde karikatür gibi bir deneyim sunacaktır. Özellikle ödev ve iş aralarında çerezlik kullanılabilir. 

surviv io

Geliştirici: Surviv / Çıkış Tarihi: Geliştirme Aşamasında / Platform: PC – Tarayıcı / Link: Resmi Site

Battle Royal türü her ne kadar yeni bir tür olsa da geliştirecek ve deneyimlenecek çok farklı projeleri olacaktır. Umarız bu türde bir oyun ilerleyen dönemlerde ülkemiz oyun firmaları tarafından da üretilir. Yeni oyunlarda görüşmek üzere!

Bonus: Battle Royal VR

VR oyun deneyimini belki de henüz kimse doğru dürüst tatmadı. Ancak VR oyunlar yıllar ilerledikçe gelişim göstermeye devam ediyor. Battle Royal türü de tabii ki bu gelişimden nasibini almış durumda. Her ne kadar zor gibi görünse de farklı bir deneyim sunacağı aşikar. Battle Royal VR oyunu sanal gerçeklik ile birleştirilmiş hayatta kalma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Sanal gerçeklik ekipmanlarına sahibiyseniz bu oyunu deneyimlemek için başka sebebiniz olmamalı. Oyun erken erişimde. 

battle royal vr

Geliştirici: raptor lab / Çıkış Tarihi: Erken Erişim / Platform: PC / Link: Steam

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler