Perşembe, Nisan 25, 2024

4K Destekli Yeni Xbox Scorpio Satışa Hazırlanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft yeni oyuncu konsolu Xbox Scorpio‘yu duyurdu. 4K destekli olarak geliştirilen yeni oyun konsolu hakkında teknik özellikler de netleşmeye başladı. Direkt olarak Sony Playstation 4 Pro’ya rakip olan Xbox Scorpio premium segmentte hizmet verecek.

Xbox Scorpio Neler Sunuyor ?

“Şimdiye kadarki en güçlü konsol” başlığı ile tanıtılan yeni Microsoft Xbox Scorpio 2017’nin Haziran-Temmuz aylarında piyasada olacak. Xbox‘ın yöneticisi olan Aaron Greenberg tarafından yapılan açıklamaya göre 4K deneyimi için bu konsol bir numara olacak.

Oyunları 4K deneyimde pürüzsüz bir şekilde oynayabilmek için böyle bir konsol gerçekten beni de heyecanlandırdı diyebilirim. Ekip bu konsolu üretirken olaya şöyle bakmışlar; “oyuncular iyi bir sistemde 4K oyun oynamak için binlerce dolar para harcıyorlar. Aynı zamanda bu oyunları oynamak için bir de 4K destekli monitör almak zorundalar. Bunların hiçbirisine artık gerek yok. Microsoft Xbox Scorpio ile hepsini bir arada oynayabiliyorsunuz.” yorumu yapılıyor.

xbox-scorpio
Teknik Detaylar

Konson gerçekten 4K oyun deneyimi için hazırlanmış. Bunu içerisinde bulunan 6 teraflop grafik işleme gücünden anlayabiliyoruz. Aynı zamanda 320 GB/s bellek bant genişliğinin yanı sıra, sekiz çekirdekli işlemci görev yapıyor.

Malumunuz VR deneyimleri artık oyuncular için birer vazgeçilmez ürün haline dönüşüyor. Microsoft bu konuda hızlı davranarak Xbox Scorpio‘yu VR deneyimine uyumlu olarak üretmiş. Geçtiğimiz Haziran ayında görünen yeni konsol, şimdi piyasaya çıkacağı günü bekliyor.

microsoft-xbox-scorpio-e3
Xbox Scorpio hakkında henüz bir fiyat bilgisi paylaşılmadı. Fakat cihazın “premium” kullanıcılara hitap edeceği konusunda pek çok geri bildirim var. Xbox One şuanda 999 TL gibi bir rakama satılırken, Scorpio’yu 1899 TL gibi rakamlarda görebiliriz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler