Perşembe, Nisan 25, 2024

5G ile Birlikte 3G Tarih Oluyor: Milyonlarca Cihaz Etkisiz Hale Gelecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bazı operatörler yaptıkları açıklamalar ile birlikte önümüzdeki günlerde 3G teknolojisi için verdikleri hizmetleri sonlandıracaklarını söylediler ve 3G hizmetinin sonlandırılması ile birlikte bir çok cihaz kullanılamaz hale geliyor olacak.

5G teknolojisi, dünya genelinde tartışma konularının ortasındayken artık günlük hayatımızın bir parçası olma yolunda ilerliyor. Teknoloji her ne kadar hayatımıza büyük bir yenilik katacak olsa da şu anda dünya genelinde çok fazla tartışma konusu özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde uçuş güvenliği riskleri nedeniyle gündem konusu.

Hem Avrupa hem ABD, 3G ile yolları ayırıyor!

3g kullanan akilli telefonlar
5G ile Birlikte 3G Tarih Oluyor: Milyonlarca Cihaz Etkisiz Hale Gelecek! 3

Geride bıraktığımız aylarda hem Avrupa’da hem de Amerika Birleşik Devletleri’nde 3G teknolojisinde verilen hizmetin sonlandırılacağı açıklanmıştı. Alınan bu kararlar hem 4G hem de 5G teknolojisinin geliştirilmesine sebebiyet olurken 6G teknolojisinin önünü açarak çalışmaların başlamasına sebep olacak.

Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri 3G teknolojisi ile yollarını ayırıyorken Türkiye Cumhuriyeti, 10 sene daha 3G hizmeti vermeye devam edecek.

3G hizmeti kullanım dışı olduğunda neler yaşanacak?

3g telefonlar
5G ile Birlikte 3G Tarih Oluyor: Milyonlarca Cihaz Etkisiz Hale Gelecek! 4

3G hizmeti her ne kadar eski bir teknoloji olsa da rakamlara baktığımız zaman günlük hayatımızda kullandığımız bir çok ürünün içerisinde yerini önemli bir biçimde koruyor ve 3G teknolojisi tarihin tozlu sayfalarına gömülmeye başladığı zaman bir çok cihaz kullanılamaz hale gelecek.

3G teknolojisine sahip arabaların GPS sistemleri, GPS Sistemleri, ev hapsinde kullanılan kelepçeler, bazı yangın alarmları ve hatta ev güvenlik sistemleri gibi birçok cihaz kullanılamaz halde olacak.

Güvenlik konusunda hayatımızın bir parçası olan 3G bir anda kullanılamaz hale geldiği zaman bir çok kötü niyetli kişi bu açıktan faydalanmak isteyecek ve ortaya kötü sonuçlar çıkabilecek. Şirketler ne kadar müşterilerinin mağduriyete uğramaması için kullanmakta oldukları eski sistemleri yenileme çalışmaları yapsalar da bu kadar kısa süre içerisinde gerçekleşmesi pek kolay değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler