Salı, Nisan 23, 2024

5G Teknolojisi Intel 5G modem ile başlayabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her ne kadar şuanda bize 5G teknolojisi biraz uzak dursa da, yurt dışında firmalar 5G teknolojisi için kolları sıvadı. Hatta Intel bu konuda öncülük yaparak ilk 5G modemini tanıttı. Bu demek oluyor ki çok uzun bir süreye gerek kalmadan Avrupa 5G teknolojisi ile tanışacak.

❱ Kullanıcıların aklındaki soru şu: “5G teknolojisi ne zaman çıkacak ?” aslında bu teknoloji için henüz kesin bir tarih yok. Fakat üretici firmalar bunların sinyallerini vermeye devam ediyor. Akıllı telefon pazarındaki uğraşından sonra kendisini modem işlemcileri ile değiştiren Intel, mobil platformlarda pay sahibi olmak için çalışıyor.

Dünyanın ilk 5G modemini duyuran Intel, bu modem ile birlikte akıllı ev donanımları, otomobiller, akıllı telefonlar ve teknolojik diğer cihazlar için de geliştirmeyi vaat ediyor. 5G’nin testleri henüz başlamadığı gibi, ilerleyen zamanlarda üreticilerin 5G modellerinin testlerini mümkün kılacak.

intel 5g modem
Intel modem adı ile piyasada göreceğimiz yeni cihazların rakipleri de olacak. Ancak Intel bu konuda önceliğini arttırıp önden davrandığı için avantajlı konumda. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Qualcomm’da bir 5G modem yaptığını ve modemi AT&T ile test edeceklerini belirtmişti.

5G modemlerin kullanımı ve 5G teknolojisi 2020 yılından itibaren hizmete girecek. Ancak bu tarihe kadar nasıl bir alt yapı ve nasıl bir teknoloji süreci bizleri bekliyor hep birlikte göreceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler