Perşembe, Mart 28, 2024

60 yaşında bilgisayar kullanan kadın 81 yaşında uygulama yazdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japonya’da yaşayan 81 yaşındaki Masako Wakamiya teknoloji ile o kadar çok haşır neşir ki, iOS sistemler için Hinadan adı verilen bir oyun geliştirdi. Oyun geleneksel Japon bez bebeklerini dizme oyunu olsa da, yeni nesil çocuklara katkısı olması amacı ile yapılmış.

Bilgisayar ile 60 yaşında tanıştı

Japonya’da ikamet eden Masako, ilk bilgisayara duyduğu merakını 60 yaşında giderdi. Sonrasında sürekli olarak bilgisayarda vakit geçirmeye başlayan teyzemiz, yeğenlerinden gördüğü kodlama ve oyun yapımlarında dünyada eşi benzeri olmayan bir işe kalkıştı.

Oyun her ne kadar günümüz oyunlarına göre çok kötü olsa da, 81 yaşındaki bir teyzemizin geliştirmiş olduğu bu oyun elinden öpülesi. Oyunu indirdiğinizde sizi Japonya’nın geleneksel bez bebeklerinin dizilimi karşılıyor. Bu diziliş eğer başarılı bir şekilde yapılırsa, Japon kültürüne olan bağımlılığı temsil etmiş oluyor.

Masako Wakamiya 002
Oyunun aslında temel amacı da küçük Japon kızların bu geleneği öğrenip sürdürmesini amaçlıyor. Eğer 12 bebeği doğru şekilde dizerseniz oyunu kazanmış oluyorsunuz.

Geçmişinde 43 yıl boyunca bir bankada görev yapan Masako, boş vakitlerini bu gibi teknolojik girişimlere ayırmaktan memnuniyet duyuyor. Aynı zamanda Japonca ve İngilizce blog yazıları yazarak deneyimlerini takipçileri ile paylaşıyor.

Masako Wakamiya 003

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler