Perşembe, Nisan 25, 2024

ABD Hükümet Çalışanlarının Huawei ve ZTE Telefonlarının Kullanması Yasaklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD hükümetİ çalışanları, Huawei ve ZTE teknolojilerinin çoğunu bırakmak zorunda kalacak. Savunma Yetkilendirme Yasası kapsamında ABD hükümeti çalışanları, hükumet ile işbirliği içinde olanlar ve diğer hükumet organları Huawei ve ZTE markalı ürünleri kullanamayacak. Hükümet çalışanlarına Huawei ve ZTE telefonlarının kullanımı yasaklandı!

Savunma Yetkilendirme Yasası‘na göre ABD hükümeti çalışanları, hükumet ile işbirliği içinde olanlar ve diğer hükumet organları Huawei ve ZTE markalı ürünleri kullanamayacak. Çalışanlar Huawei ve ZTE markalarının teknolojik cihazlarından uzak kalacak. Ancak, çalışanlar halen var olan parçalardan ve cihazlardan kurtulmak zorunda oldukları için, yasa ekipmanlarını değiştirmek zorunda olan işletmelere yönelik fon önceliklendirmesi yapacak. 

Yasayla yalnızca tüketicilerin verilerini yönlendiren ve görüntüleyen cihazların kullanımı yasaklanıyor. Kullanıcı verilerine erişimi olmayan cihazların kullanılmasında sıkıntı yok. Bu yılın başlarında, Pentagon, şirketlerin telefonlarını güvenlik kaygılarını gerekçe göstererek askeri üslerde yasaklamıştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler