Perşembe, Haziran 27, 2024

Altay Tankının Ne Zaman Envantere Gireceği Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

İlk kez 2014 yılında prototip olarak karşımıza çıkan Altay tankı için geliştirme süreci sonunda tamamlandı. Yakın zaman önce tankın üretimi konusunda da yeni bilgiler paylaşılmıştı. Şimdi de merakla beklenen tankın ne zaman TSK envanteri içerisine gireceği belli oldu.

Fakat yine süreç öyle çok kısa olmayacak. Şu an seri üretimlerin başlaması gibi bir durum yok. Peki tank ne zaman kullanıma başlayacak? Detaylara geçelim.

Altay Tankı için İlk Teslimat Test Odaklı Olacak

BMC Savunma’nın geliştirdiği yeni nesil tank, 23 Nisan 2023 itibariyle TSK’ya teslim edilecek. Fakat sunulan ilk tanklar TSK’nın test etmesi için sunulan tanklar olacak.

Testlerin başarılı olması durumunda ise tank 2025 yılında seri üretime girecek. Test için teslim edilecek olan tank sayısının da iki olması bekleniyor. 2025 yılında seri üretime girecek olan modellerde, Hyundai Doosan üretimi olan DV27K dizel motoru yer alacak. Şanzıman kısmında da SNT Dynamics EST15K şanzımanının tercih edildiğini göreceğiz.

2026 yılından sonra ise yerli motora geçiş yapılması bekleniyor. Bu süreçte kaç araç adet tank üretileceği konusunda ise henüz net bir bilgi yok.

Altay tanki 2 Altay tanki 2

Altay Tankı Nasıl Özelliklere Sahip?

1500 beygir gücünde bir motoru bulunan tank, 65 km hıza kadar çıkabiliyor. Arazi hızının ise 45 km seviyesinde olduğu açıklandı. 4 m su altı geçiş, 2.2 metre derin sulardan geçiş yetenekleri olan Altay, %60 tırmanma kabiliyetine de sahip.

Aktif koruma, yeni geliştirilmiş zırh, son nesil atış kontrol sistemi ve yine son nesil araç kontrol sistemi de tankın dikkat çeken diğer özellikleri olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler