Salı, Nisan 23, 2024

Amazon, Koronavirüs Nedeniyle Önemsiz Ürün Stoğunu Yasaklıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amazon, küresel virüsten dolayı geçici olarak depolarındaki belirli ürünleri stoklamayı durdurduğunu açıkladı.

103780450 amazon1
Amazon, Koronavirüs Nedeniyle Önemsiz Ürün Stoğunu Yasaklıyor 3

Bu, zorunlu olmayan öğelerin üçüncü taraf satıcılarının siparişleri müşterilere göndermeyi zor bulabileceği anlamına gelir. Uygulama 5 Nisan’a kadar sürecek ve ABD ve Avrupa’daki depoları kapsayacak. Birçok tuvalet kağıdı markası da dahil olmak üzere bazı öğeler Amazon’un İngiltere web sitesinde stokta kalmamıştır.

Bazı Söylentiler

Reddit tartışma sitesindeki bir yazıda: “Satışlarım iki katına çıktı ve Amazon tüm gönderilerimi durdurdu,” dedi. “Bu kesinlikle çılgınca” Buna rağmen bozulmaya “hazırlandıklarını” da eklediler. ABD’li bir satıcı BBC’ye Amazon, “doğru olanı yapıyor” dedi. Üçüncü taraf satıcılar yine de Amazon’da ürün listeleyebilir ve satabilirler, ancak ürünlerin paketleme ve nakliye işlemlerini kendileri yapmak zorunda kalacaklar.

Amazon aracılığıyla bir dizi elektrik ve bilgisayarla ilgili mal satan Samantha Morrison, “Küçük işletmeler bundan dolayı zarar görecek ve tedarik zincirinin bozulması bir ayın ötesine geçerse bazıları tamamen iflas edecek.” dedi. Yine de, Amazon’un ihtiyaç duyulan bir zamanda insanlara gerekli eşyaları sağlayabilmesinin önemli olduğunu söyledi. Morrison, “fırtınayı havalandırmak” için yeterli stoğa sahip olduğu için kendi işinin minimum düzeyde etkileneceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Lincoln merkezli bir satıcı olan Andrew Helgeson, Amazon’un hizmetlerine sekiz yıldır güven duyduğu için ne kadar az sipariş gönderebileceğini “hiç bilmediğini” söyledi.

Bay Helgeson, DVD’ler ve Blu-ray diskler de dahil olmak üzere ürünler satıyor ve ürünleri evde tek başına paketlemeye geçmek zorunda kalacağını söyledi.

BBC, “Biz bunun üstesinden geleceğiz, her zaman yapalım, adapte olmalısınız” dedi. Zaten bankasından üç aylık bir ipotek tatili için başvurduğunu ve başka hükümet yardımı arayacağını da sözlerine ekledi.

0Rt2mPNA1UO4PHQ94ncQsQ
Amazon, Koronavirüs Nedeniyle Önemsiz Ürün Stoğunu Yasaklıyor 4

Amazon BBC’ye şunları söyledi: “İmar merkezlerimize gelen zımba teli, tıbbi malzeme ve diğer yüksek talepli ürünlere geçici olarak öncelik veriyoruz, böylece bu ürünleri müşterilere daha hızlı alabiliyor, yeniden stoklayabiliyor ve teslim edebiliyoruz. Bunun bir değişiklik olduğunu anlıyoruz. satış ortaklarımız ve anlayışımız için teşekkür ederiz.” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler