Perşembe, Mart 28, 2024

AMD 400 Serisi Yeni Anakartlar Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni nesil Ryzen serilerinin yenilenmesine bu yılın ilk çeyreğinde kesin olarak bakılıyor. Ancak yeni bir gelişmeden sizlere bu haberde bahsedeceğim. Son güncellemelere göre yeni 400 serisi yonga setleri kafaları karıştırdı.

Yeni X470 – B450 – A420 Sesleri

Şimdi hocalar yeni CPU’lar kesinlikle 300 serisi yonga setine sahip olacak. Ancak bu uyumun kesin olmasına rağmen, AMD ortaklarının anakart tekliflerini X470, B450 ve A420 serileri ile yenileme şansını sunuyor. Yani kullanıcılar (son bilgilere göre) isterlerse yeni seri anakart kullanabilecek yada eski seri anakartlarda kalabilecekler.

Pinnacle Ridge olarak bilinen Zen + / Ryzen 2000 mimarisi Zen1’in 12 nm teknolojisindeki yeni versiyonu olarak karşımıza çıkacak. Aynı zamanda daha yüksek saat hızları ve daha iyi güç verimliliği de beklentiler arasında.

Summit Ridge 300 serisi yonga setlerinin kod adı olan Promontory platformu ise Ocak 2016 tarihinden beri PCI-SIG listesindeki yerini koruyordu. Ancak ilk defa 400 serisi yonga setleri için yeni bir kod adı olarak karşımıza çıkıyor.

AMD‘nin eski kullanıcıları da düşünüp ileriye dönük böyle bir çalışma yapması, yine Intel cephesini epey karşıtıracağa benziyor. Detaylara ulaşmak isterseniz PCI-SIG Integrators List adresine gidebilirsiniz.

amd ryzen 400 chipset

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler