Perşembe, Nisan 18, 2024

AMD Athlon 220G ve 240GE İşlemcilerini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD, yeni nesil Athlon 220G ve 240GE işlemcilerini duyurdu. 65$ ve 75$ fiyat etiketleri ile satışa sunulan yeni işlemciler, dahili bir Radeon APU ve Zen mikro mimarisi taşıyor.

Daha önce AMD’nin yeni giriş seviyesi Athlon 200GE işlemcisini incelemiş ve giriş seviye sistemler için uygun fiyatlı bir çözüm olabileceğini sizlere aktarmıştık. Bu kez AMD, Athlon serisini genişleterek, yeni Athlon 220G ve Athlon 240GE işlemcilerini piyasaya sundu. Yeni işlemciler Zen mimarisi ile eşleştirilmiş Vega grafik motorunu taşırken, overclok kilitli olarak geliyor.

amd athlon 220g 240ge işlemcileri duyurdu

Yeni işlemciler, Athlon 200GE’de gördüğümüz gibi çift çekirdekli ve dört iş parçacıklı olarak geliyor. Herhangi bir boost frekans hızı taşımayan işlemciler, tek çekirdekli çalışan uygulamalarda ekstra performans iyileştirmeleri sunarken, Vega 3 tabanlı grafik işlemcileri ile üçlü bilgi işlem biriminden (3CU) oluşuyor.

Athlon 200GE ile 100$ seviyesi işlemci pazarına giriş yapan AMD, bu segmentte Zen mimarisini kullanarak rakibi Intel Pentium işlemcilere de göz dağı vermiş oldu. Yakın zamanda ülkemizde de satışa sunulması beklenen Athlon 220G ve 240GE modellerinin fiyatı henüz belli olmasa da, PC Hocası farkıyla sizler için incelemelerini gerçekleştirmeye çalışacağız.

Sizler yeni nesil Athlon serisi hakkında neler düşünüyorsunuz?

AMD Athlon 200GE İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler