Cumartesi, Temmuz 27, 2024

AMD EPYC Milan Özellikleri Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD EPYC Milan, Zen 3 mimarisine sahip olan AMD’nin sunucu odaklı ürettiği işlemcileri olacak. AMD Ryzen serisinden sonra gözlerin çevrildiği yeni işlemci serisinin özelliklerinin neler olduğu konusunda da yavaş yavaş bilgiler gelmeye başladı.

İnternet üzerinden yayınlanan raporlarda ve özellik sayfalarında yeni işlemcilerin özelliklerinin neler olacağı gözükmüş oldu. Özelliklere bakarsak Intel terleyecek.

AMD EPYC Milan nasıl özellikler sunucak!

Paylaşılan testlerde Gigabyte MZ72-HB0-00 anakartlarının kullanıldığı görülüyor. Bu kartlarla test edilen işlemcilerin ise 64 çekirdekli ve 128 iş parçacığı olduğunu görüyoruz.

İşlemcilerin hız değeri 2.45 GHz olarak ölçülmüş ama bu değerin ne kadar geçerli olduğunu bilmiyoruz. Şöyle ki herhangi bir hız aşırtma desteği var mı ya da hangi çalışma durumunda böyle bir hız değeri alındı belli değil.

AMD EPYC Milan 2 AMD EPYC Milan

Testlerde yer alan işlemciler 3.nesil AMD EPYC 7713 serisi olarak gözüküyor ve bu serinin de benchmark listelerinde 4.sıraya aldığını anlıyoruz.

Sunucu işlemcilerinde kesin liderliği bulunan Intel’e karşı gelecek olan modeller için ilk izlenim şu an için gayet iyi. Tabii ki bize, sızdırılan bu bilgilerden çok daha fazlası lazım. 2020 yılı bitmeden tanıtılacağı söylenen serinin, tanıtımından sonra Intel modellerine ne kadar üstünlük sağladığını göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler