Cuma, Mart 29, 2024

AMD Radeon RX 6900 XT Duyuruldu – Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Radeon RX 6900 XT özellikleri açıklandı. NVIDIA kartlarına korkulu rüyalar yaşatmasını beklediğimiz yeni ekran kartı, daha şimdiden kılıçların çekilmesini sağladı.

RDNA 2 artısıyla beraber yarı yarıya güçlenen yeni ekran kartlarının içerisindeki en güçlü model ise 6900 XT oldu. Aslında yıllardır en güçlüler kategorisinde ipler biraz NVIDIA’nın elindeydi ama görünen o ki durum değişecek.

Peki bu değişimi sağlayacak olan yeni canavar ekran kartının özellikleri neler? AMD bu sefer başarı dedik mi?

İlginizi Çekebilir: AMD Radeon RX 6800 XT Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

AMD Radeon RX 6900 XT özellikleri ve fiyatı

Şunu belirterek giriş yapalım ki bu serinin rakibi RTX 3090 olarak açıklandı. Dedik ya amaç en yüksek seviyeyi kontrol etmek. Şimdiye kadar sunulmuş en güçlü Radeon ile karşı karşıyayız.

Ekran kartı selefine göre %50 oranında daha başarılı. Bunu sağlayan yeni RDNA 2 mimarisi, performans için büyük bir sıçrama yaratılmasını sağlıyor.

AMD Radeon RX 6900 XT
AMD Radeon RX 6900 XT Duyuruldu – Fiyatı ve Çıkış Tarihi 3

Karta 80 işlem birimi bulunuyor ve 2.015 MHz oyun saati hızı sunuluyor. Hız arttırma ile bu değer 2,250 MHz gibi iddialı bir seviyeye çıkıyor. Bellek kısmında da 16 GB GDDR6 tercihine devam eden AMD Radeon RX 6900 XT, DDR6x ile aradaki farkı kapatmış. Marka bunun için iki katına kadar bant genişliği sunan 128 MB Infinity Cache kullanıyor. Bu sistemi daha detaylı inceleyeceğiz. Her şeyi değiştiren bu sistem gibi duruyor.

Güzel kısımlardan biri güce ve hıza rağmen TBP değerinin 300W olarak kalması. RTX 3090 modeline göre bu değer çok iyi. RDNA 2 etkisi büyük tabii ki. Paylaşılan değerlerde de bunu net olarak görebiliyorsunuz. 300W değeri yeni kartlara büyük oranda artı kazandıracak. RTX 3090 yerine belki de 6900 XT modellerinin tercih edilmesine bile neden olacak.

AMD Radeon RX 6900 XT
AMD Radeon RX 6900 XT Duyuruldu – Fiyatı ve Çıkış Tarihi 4

Karşılaştırmalarımız söz de değil. Tanıtım sırasında bazı bilgiler verildi. Özellikle 4K çözünürlükte ve daha iyi kare hızlarında Battlefield V, Borderlands 3, Call of Duty: Modern, Forza Horizon 4 oyunlarında AMD ekran kartının daha iyi olduğu açıklandı. Unutmayın rakip RTX 3090 gibi bir başka dev.

Radeon RX 6900 XT fiyatı nasıl?

Yeni ekran kartı fiyat için de rekabet edecek. Öyle sadece özellikleri yüksek tutup çekilmek yok. 🙂 Fiyat 999 dolar olarak açıklandı. Satışlar diğer modellerden biraz daha geç olacak ve 8 Aralık tarihinde yapılacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler