Perşembe, Mart 28, 2024

AMD Radeon RX 6900 XT Kanlı Canlı Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA bomba gibi bir giriş yapar AMD durur mu? Bir yandan işlemci cephesinde savaşan AMD, bir yandan ekran kartı cephesinde savaşıyor ve yakın zamanda Radeon RX 6000 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni serinin içerisinde yer alan ekran kartlarından birisi de AMD Radeon RX 6900 XT modeli olacak.

Ekran kartı savaşında NVIDIA serisine karşı önemli bir silah olacak olan RX 6900 XT modeli için sızıntılar da gelmeye başladı. Son sızıntı ile beraber ekran kartının gerçek görüntüleri ortaya çıktı.

AMD Radeon RX 6900 XT hiç bu kadar net gözükmedi

Kart için paylaşılan görsellerde, 3 ayrı fanın kullanılacağını görüyoruz. Soğutma konusunda ekstra bir performans ortaya konulmasını sağlayacak olan 3 fan, orta büyüklükte. Ön kısımda fanlarla desteklenen soğutma sistemi, arkada büyük bir alüminyum taban ile tamamlanmış.

AMD Radeon RX 6900 XT

RDNA 2 mimarisi üzerine kurulu olacak kart üzerindeki slotlara baktığımız zaman ise üç slot kullanılacağını anlıyoruz. 2X8 yani 16 pine sahip olacak olan AMD Radeon RX 6900 XT için tasarım bu şekilde gözükmüş oldu ama henüz kartın teknik bilgileri konusunda bilinmeyen çok detay var.

Bunun için NVIDIA yarışın AMD’nin nasıl bir yer alacağını şimdilik kestirmek zor. Özellikle fiyat konusunun netleşmesi lazım. NVIDIA bu sene fiyat konusunda gerçek anlamda iddialı geldi. Böyle bakıldığı zaman AMD’nin işi biraz daha zorlaşmış oldu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler