Cuma, Nisan 19, 2024

AMD Radeon RX 6950XT Test Sonuçları Sızdı! Yeni Canavar Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amiral gemisi ekran kartı savaşında yeni perdeye hazır olun. AMD’nin yeni bombası AMD Radeon RX 6950XT yakın zamanda geliyor. Bu zaman kadar kartın görselleri ve çıkış tarihine ilişkin birkaç bilgiyi paylaştık ama ilk kez yeni serinin performans testleri olduğu iddia edilen testler sızdı.

Performans testleri olduğu söylenen testlere göre ise yeni ekran kartı, 3DMark Time Spy testlerinde RTX 3090 Ti modeline toz yutturacak. Sızıntı doğru mu net değil ama doğruysa, yeni bir savaş başlayacak demek oluyor.

AMD Radeon RX 6950XT Performans Testlerinde Neler Sunacak?

Wccftech tarafından yayınlanan testlere göre RX 6950 XT modeli testten 22.209 puan almış. Sadece grafik puanlarına bakıldığı zaman RTX 3090 Ti aynı testten 20.855 puan almayı başarmış.

Kaçırmayın: Üst Segment Ekran Kartları 

Artık sızıntı ne kadar doğru bilemiyorum ama bu sonuçlara göre yeni amiral gemisi serisi AMD ekran kartı, RTX 3090 Ti modeline göre %6.5-7 oranında daha iyi bir performans gösterecek.

AMD Radeon RX 6950XT

Zaten mevcut olan RTX 3090 Ti modeli çok iddialı bir model. Güç konusunda şu an piyasada yer alan en iyi ekran kartları arasında yer alıyor. Bu modelin üzerine çıkabilecek olan bir ekran kartı, dengeleri tam anlamıyla değiştirir.

Tabii ki sadece performans önemli değil. Performans yanında yeni ekran kartının fiyat dengesi de önemli olacak. Sızıntı doğruysa bir de RTX 3090 Ti modelinden ucuz ya da aynı fiyatla gelirse, o zaman Nvidia düşünsün diyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler