Cuma, Temmuz 26, 2024

AMD Radeon Software Adrenalin 23.9.1 Yayınlandı! HYPR-RX Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni AMD ekran kartları kısa süre önce satışa sunuldu. Başta RX 7800 XT modeli hemen sonrasında da RX 7700 XT modeli olmak üzere, iki ekran kartının da dikkat çektiğini söylemek lazım. Yeni ekran kartları bir yana marka, AMD Radeon Software Adrenalin 23.9.1 sürücü güncellemesini de yayınladı.

Hem yeni ekran kartları için bir optimizasyon getiren sürücü güncellemesi hem de merakla beklenen bazı AMD teknolojilerinin ortaya çıkmasını sağladı. Peki sürücü güncellemesi sonrasında yeni gelen özellikler neler?

Radeon Software Adrenalin 23.9.1 ile Gelen Yenilikler Neler?

Düzeltilen çok fazla sorun yok. Bu nedenle önce yeniliklerden söz ederek işe başlayalım.

AMD HYPR-RX

RDNA 3 tabanlı GPU birimlerine gelen yeni yazılım, oyunların en iyi şekilde optimize edilmesini sağlayıp daha yüksek performans ve daha düşük gecikme süreleri elde edilmesine olanak veriyor.

AMD Radeon Software Adrenalin 23.9.1

AMD Anti-Lag+

RDNA 3 tabanlı olan GPU birimlerinde çalışacak olan Anti-Lag+, çerçeve hizalamasını oyun kodu içerisinde uygulayıp daha iyi bir çerçeve senkronizasyonu sağlamakta. Böylece gecikme süreleri daha da azaltılmış oluyor. Ama yeni teknolojinin sadece RDNA 3 ve üzeri GPU birimlerinde çalışacak olması, bir dezavantaj olarak gösterilebilir.

İlk Etapta Anti-Lag+ Destekleyen Oyunlar

  • Apex Legends
  • Overwatch 2
  • Ghostwire: Tokyo
  • Fortnite
  • The Last of Us: Part 1
  • Star Wars Jedi: Survivor Forspoken
  • Borderlands 3
  • Dying Light 2
  • Shadow of the Tomb Raider
  • Rise of the Tomb Raider
  • Resident Evil 4

AMD Radeon Software Adrenalin 23.9.1

AMD Radeon Boost için Yenilikler

Radeon Boost için Anti-Lag+ desteği eklendi. Yeni destek sayesinde genelde yüksek DPI değerlerine sahip farelerde gözüken hareket sırasında dinamik çözünürlük değiştirmenin görüntü kalitesi üzerinde etkisi de azaltılıyor.

Düzeltilen Sorunlar

  • Dolby Atmos ev sineması için uzamsal ses formatı seçildiği zaman hata mesajı gösterilmesi sorunu giderildi.

AMD Radeon Software Adrenalin 23.9.1 ile gelen yenilikler ve düzeltilen sorunlar bunlar. Desteklenen tüm modeller için güncellemenin şu an için sunulmuş olduğunu da ekleyelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

11 YORUMLAR

  1. AMD’nin adrenalin yazılımını bilgisayarıma yükledim.Ekran kartım hiç tepki vermediği gibi,kontrol arayüzü de çöktü.Yani sonuç fiyasko.
    Bu arada ekran kartım Radeon HD 8730M

  2. Teşekkürler.Anlamadığım şey bu firma hala neden oyunculara dönük iş yapıyor? Nvidia artık kendi kendine yarışıcak gibi duruyor gözümde. RX 6600 XT sahibiyim ama Nvidia ekran kartı sahibi olsaydım herşeyi daha sorunsuz olarak yaşayabilirdim, ne diyeyim paran yoksa amd varsa nvidia.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler