Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD Ryzen 2500X ve 2300X İşlemcileri Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD yeni Ryzen 2000 serisi işlemcilerin tanıtımına devam ediyor. Bu sefer sahne sırası Ryzen 2500X ve Ryzen 2300X işlemcileri içindi. Yeni oyun kuşağının vazgeçilmezleri arasına girmesi beklenen bu CPU’lar aynı zamanda benchmark test sonuçları ile birlikte paylaşıldı.

“İlk Karşılaştırmalar Açıklandı”

İkinci nesil Ryzen tabanlı Dört çekirdekli işlemcilerin çok yakında pazarda satışa çıkması bekleniyor. Geekbench veritabanında bulunan bu iki tip işlemci, özellikle fiyat segmentinde orta seviyeli kullanıcıların çok tercih edeceği modellerden bir tanesi olacak.

AMD Ryzen 2500X İle Başlayalım

İlk işlemci Ryzen 5 2500X modeli. Çoklu iş parçacığı tarafında değişikliklere uğrayan bu model, dört çekirdek ile birlikte geliyor. 3.60 GHz‘lik taban saati ve 4.00 GHz’e kadar hızlandırabilme seçenekleri sayesinde, daha yüksek saatlere kolayca çıkabiliyorsunuz. Daha gelişmiş bir XFR teknolojisinin yanı sıra, 16 MB L3 ön bellek ve 65W TDP değeri ile geliyor.

Dikkat ettiyseniz yeni mimari eski mimariye göre daha güçlü gelmesine rağmen, TDP değerlerinde bir artık bulunmuyor. Yani Ryzen serisi işlemciler az yakıp, çok kaçmaya devam edecekler.

Fiyatlandırma açısından ise 150 veya 160 dolar arasında olacağı belirtiliyor. Bu performans da şuanda Intel’in i7-7700 işlemcisine tekabül ediyor. Test sonuçlarında ise AMD Ryzen 2500X‘in tek çekirdek performansı 4782 puan olurken, çoklu çekirdekte de 17291 performans rakamlarına ulaştı.

AMD Ryzen 5 2500X Test

AMD Ryzen 3 2300X Neler Vaat Ediyor?

İkinci işlemcimiz de Ryzen 3 2300X modeli. Yine dört çekirdekli 12 nm FinFet teknolojisinde geliştirilen bu model, hassas overdrive ve gelişmiş XFR teknolojisi ile birlikte geliyor. 3.50 GHz temel frekans hızını dilediğiniz zaman 4.00 GHz hızlarına çekebiliyorsunuz. Bu çip aynı zamanda Intel kanadında Core i5-7600K modelinin performansına eş değer durumda.

Fiyat etiketine baktığımızda ise 120 veya 140 dolardan başlayacağının altını çizelim. Hemen ufak bir dolar hesabı yapabilirsiniz ancak yanlış sonuçlar ortaya çıkacaktır. Malum yurt dışındaki ürünler Türkiye’ye geldiğinde pek çok vergi durumu ortaya çıkarak fiyatlar katlanabiliyor. En iyisi AMD tarafından paylaşılacak resmi fiyat politikasını beklemek olacaktır.

AMD Ryzen 3 2300X Testy

Her iki işlemci de tam Overclock destekli olduğu gibi, X370 ve X470 anakartlar ile de kullanılabilecek. Fiyatlar, olmasını beklediğimiz noktalarda gibi görünüyor. Bu durumda da oyuncu kitlesinin AMD’ye kayabileceğine işaret. Detaylar gelmeye devam ettikçe, sizlerle paylaşmaya da devam edeceğiz.

amd ryzen islemci ozellikleri

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler