Cuma, Nisan 19, 2024

AMD Ryzen 7 2700X İşlemcisinin 50. Yıl Özel Sürüm Tasarımı Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Birkaç haftadır kuruluşunun 50. yılı için özel bir işlemci ve ekran kartı sunacağı belirtilen AMD için en net sızıntı ortaya çıktı. AMD Ryzen 7 2700X işlemcinin tercih edildiği 50. yıl özel sürümünde firma, altın renkli bir kutu ve özel imzalı işlemci sunuyor.

50 yıl önce kurulan işlemci üreticisi AMD, kuruluşun 50. yıl dönümü için özel ürünleri planladığı bildiriliyor. Bu noktada hem işlemci hem de ekran kartı için tüketicilere koleksiyonluk ürünler sunmayı hedefleyen firmanın bu noktadaki ilk ürünü Ryzen 7 2700X işlemci oldu.

Lisa Su İmzalı Özel Sürüm

AMD’nin 50. yıla özel işlemcisi esasen diğer Ryzen 2700X’lerle performans noktasında herhangi bir fark oluşturmuyor. Aynı saat hızları ve aynı Wraith Prism soğutucu ile gelen işlemci, sadece tasarım noktasında ufak farklar sunuyor.

AMD Ryzen 7 2700X İşlemcisinin 50 Yıl Özel Sürüm Tasarımı Ortaya Çıktı 1

Ortaya çıkarılan kutu ve işlemci tasarımına göre AMD, işlemcinin üzerine şirket CEO’su Dr. Lisa Su’nun lazerle işlenmiş imzasını ekleyecek. Diğer tarafta altın rengin hakim olduğu siyah bir kutu ile gelecek olan işlemcinin kutusunda, 50. yıla özel ibare de bulunacak. Özel sürümün sahip olacağı satış fiyatı bilinmese de, standart modellerden daha yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Diğer tarafta AMD, ekran kartı için de son ürünü Radeon VII ekran kartının 50. yıl özel sürümü için çalıştığı bildiriliyor. Performans noktasında aynı değerleri taşıyacağı tahmin edilen kartın, işlemci gibi tasarımsal farklar taşıyacağı belirtiliyor.

Her iki ürünün de ülkemiz pazarına sürülüp sürülmeyeceği bilinmiyor. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler