Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Ryzen 7 7700X Görselleri Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin yeni işlemci ailesi 29 Ağustos tarihinde duyurulacak. Duyurulacak ilk partinin içerisinde yer alacak modellerden birisi de AMD Ryzen 7 7700X olacak.

Tam tepe model olmasa da özellikleri ve performansıyla isteneni vermesini beklediğimiz yeni işlemci modeli için tanıtım öncesinde bir görsel de sızdı. İşlemcinin nasıl gözükeceğini gösteren görsel, bu zamana kadar seriden gördüğümüz de en net görsel oldu.

AMD Ryzen 7 7700X için Beklentilerimiz Neler?

AnandTech forumlarında ortaya çıkan görselde, işlemcinin üzerinde 100-00000593 kodunun yer aldığı görüyoruz. Bu kod önemli çünkü daha önce aynı işlemci için aynı kod gözükmüştü.

Yani bir nevi sızıntıları doğrulayan yeni bir adım oldu desek yeridir. Görselde dikkat çeken diğer detay ise “D” işareti. Bu da demek oluyor ki resimde gördüğümüz işlemci inceleme örneği olarak gönderilen işlemcilerden birisi.

Teknik açıdan görselde işlemci için verilen bir detay yok ama şunu biliyoruz ki AMD Ryzen 7 7700X için güçlü teknik özellikler bekleniyor.

AMD Ryzen 7 7700X

Bu zamana kadar gelen sızıntılarda 8 çekirdekli işlemcinin 5.4 GHz seviyesine kadar da saat hızlarına ulaşacağı gösteriliyordu. 105W TDP değeri ve toplam 40 MB cache miktarı da yine beklenen özellikler arasında.

Artık zaten sızıntıların doğrulanmasına günler kaldı. Çok kısa süre sonra AMD, tanıtımı yapacak ve ilk parti Ryzen 7000 için bilgileri açıklayacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler