Cumartesi, Mayıs 18, 2024

AMD Ryzen 7000 Serisi Beklenenden Çok Daha Erken Gelebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tarihler Ocak ayını gösterdiği zaman AMD, CES 2022 etkinliğinde hünerlerini sergiledi. Marka yeni ekran kartlarının yanında yeni mobil işlemci ailesini de tanıttı. Etkinlikte söze geçen bir sonraki seri işlemci ailesi ise AMD Ryzen 7000 modelleri olmuştu.

Net tarih verilmese de yeni işlemcileri 2022’nin 4.çeyreği içerisinde göreceğimizi öğrenmişti. AM5 soketiyle beraber yeni işlemciler, Intel ile AMD kılıçlarının bir kez daha çekilmesini sağlayacaktı.

Yeni seriyi görmek adına 4.çeyreği beklerken, son sızıntılar çıkış tarihi konusunda bizleri umutlandırmaya başladı.

Kaçırmayın: Intel Core i9-13900K sızıntıları ortaya çıktı.

AMD Ryzen 7000 Serisi 4.çeyreğe Kalmayabilir

Daha önce RX 6950 XT ekran kartları konusunda yaptığı paylaşımlardan söz ettiğimiz Greymon55 hesabı, şimdi de yeni işlemcilerin beklenenden daha erken geleceğini iddia etti.

İddiaya göre AMD, 4.çeyreği beklemek yerine Eylül ayında yeni seri işlemciler için tanıtım yapacak.

Serinin çıkış tarihi neden önemli derseniz, AMD bu seri ile kendi için de sektör için de ilkleri sunmaya hazırlanıyor. Yeni AM5 soket yapısı bir yana, işlemciler PCIe Gen5 desteği sunacak ve Zen4 mimarisine geçiş yapacak.

AMD Ryzen 7000

Eğer söylenen sürede gelecek olursa, özellikle PCIe Gen5 desteği ile AMD, Intel’e yeni bir savaş açmış olacak.

Ayrıca Zen4 mimarisinin de getireceği artıları unutmamak gerekiyor. Kısacası yeni işlemciler için ne kadar erken, o kadar iyi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler