Cuma, Mart 29, 2024

AMD Ryzen 7000 Serisi için Sızıntılar Gelmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Zen4 mimarisi için yavaş yavaş perdeleri aralamaya başlayalım. Zira yılın üçüncü çeyreğinde yeni mimari ile AMD Ryzen 7000 serisinin gelmesi bekleniyor.

Şimdiden sızıntılar da gelmeye başladı. En son sızıntı Ryzen 9 modellerinin özellikleri üzerine oldu.

AMD Ryzen 7000 Ailesi için Son Sızıntılar

Daha önce de AMD ürünleri konusunda yaptığı sızıntılarla tanıdığımız Greymon55 hesabından yapılan paylaşıma göre, yeni seride Ryzen 9 modellerinde iki farklı konfig seçeneği bulunacak.

Kod adı Raphael olan Zen 4 mimarisine dayanacağı söylenen modellerde 16 çekirdek 32 izlek sayısı ve 12 çekirdek 24 izlek sayısını göreceğiz.

Bu serilerde farklı TDP değerlerine sahip modeller olacak. 170W, 105W ve 65W gibi farklı TDP seçeneklerinin olacağı da yine sızıntılarda yer alan bilgiler arasında.

AMD Ryzen 7000

Muhtemelen burada da 170W TDP değerine sahip olan 16 çekirdekli modelin dikkat çektiğini göreceğiz. 170W gibi iddialı bir TDP değeriyle beraber saat hızlarının da yüksek olması beklenir.

Şu an için yeni ailenin Ryzen 9 segment modellerine ilişkin gelen bilgiler bu kadar ile sınırlı. AM5 soket yapısında seriler için bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler