Pazar, Ekim 6, 2024

AMD Ryzen 9 9900X Performans Testlerinde Zirveye Oturdu

AMD, Intel serilerine bir cevap niteliğinde olan AMD Ryzen 9 9900X modellerini kısa süre önce duyurmuştur. Computex kapsamında ortaya çıkan yeni işlemci için performans testi sonuçları ise paylaşılmamıştı. Son kullanıcıların test sonuçlarında durum ne olur bilinmez ama ortaya çıkan ilk test verileri AMD’nin bu kez çok iddialı olduğunu gösteriyor.

AMD Ryzen 9 9900X Geekbench Listesinde Gözüktü

Henüz testi hangi inceleme ekibinin yaptığı belli değil ama Geekbench listesine göre AMD Ryzen 9 9900X şu an için zirvede yer almayı başardı. Zen5 mimarisinden güç alan işlemcinin tek çekirdek puanında 3401 puan ve çoklu çekirdek puanında da 19756 puan aldığı gözüküyor.

Bakıldığı zaman sonuçlar Geekbench listesine göre işlemcinin zirve model olduğu anlamına geliyor. Bu puanlar listede yer alan tüm masaüstü CPU birimlerinin içerisinde en yüksek puanlar.

AMD Ryzen 9 9900X

Şu an için sonuçlar çok iddialı ama bu sonuçlar Geekbench veritabanında yer alan tek kıyaslamayı işaret ediyor. Daha detaylı yorum yapmak için daha fazla testi beklememiz gerekecek.

BENZER:  AMD Radeon 890M Performans Sonuçları

Dilerseniz merak edenler için bu yeni işlemcinin özelliklerini de bir hatırlayalım. Granite Ridge serisi olarak karşımıza çıkan işlemci Zen5 mimarisinden güç alıyor ve 12 çekirdekli olarak geliyor.

AMD’nin açıklamasına göre işlemcide maksimum saat hızı olarak 5.6 GHz değerini görüyoruz. Fakat bu değerin XFR/PBO ayarlarıyla beraber 5.7 GHz seviyelerine kadar ulaşması da mümkün.

Henüz son kullanıcı fiyatı netlik kazanmayan işlemcinin TDP değeri ise eski serilere göre çok farklı değil. Yine 120W TDP değeri belirlenmiş durumda. Resmi olmayan sonuçlara göre şu an Geekbench listesinde zirveye yerleşen işlemcinin fiyatını da merakla beklediğimizi bir not olarak düşelim. Fiyat avantajı sunacak mı sunmayacak mı bu da önemli.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler