Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD Serisine 1 TB SSD Destekli Radeon Pro SSG Ekran Kartı Eklendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD geliştirmiş olduğu sistemler üzerine bir yenisini daha ekleyerek AMD Radeon Pro SSG modelini duyurdu. Yeni ekran kartının içerisinde 1 TB SSD bulunduğu gibi, oyunlarda çok daha iyi performans ve VR deneyimi yakalamak için tercih edilmiş. Peki ekran kartında SSD ne işe yarayacak ve Radeon Pro SSG modelinin teknik özellikleri neler olacak ?

GPU’YA EK TAKVİYE: 1 TB SSD

Olaya başlamadan önce SSG’nin anlamını açıklamamızda fayda var: SSG normalde Solid State Graphics‘in kısaltılmış hali. Türkçe meali ise Katı grafik kartı anlamına geliyor. Yani Solid State normalde maddenin katı haline verilen isim olarak nitelendiriliyor.

AMD tarafından resmi olarak duyurulan yeni ekran kartı AMD Radeon Pro SSG‘yi diğer ekran kartlarından farklı kılan tek özelliği var oda SSD ile geliyor olması. Ekran kartı ayrıca giderek yaygınlaşmaya devam eden VR deneyimleri için de geliştirilmiş. AMD firmasından ilk kez bir GPU‘ya SSD eklendiğine şahit olurken, firma burada GPU’yu rahatlatmak amacı ile SSD ekleyerek daha fazla depolama alanı elde etmek istemiş.

AMD-Radeon-Pro-SSG
Olayı biraz daha genişletecek olursak eğer; normalde bir ekran kartının GPU’sunun rahat çalışabilmesi ve hızlı işlem yapabilmesi için bit aralığından ziyade bir de daha fazla depolama alanına ihtiyaç duymaktadır. Ne kadar fazla boş alan olursa, o kadar çabuk ve hızlı veri işleme imkanına sahip olur. Tabi bu durum HDD ve SSD farkı ile değişmektedir. AMD burada günümüz SSD teknolojisinden faydalanarak farklı bir adım atmış.

radeon-ssg-grafik
HAFIZA VE ON-BOARD SORUNUNA KÖKTEN ÇÖZÜM

AMD Radeon Pro SSG ekran kartının içerisinde bulunan 1 TB SSD ile hem depolama sorunu çözülmüş oluyor, hem de on-board hafızası olarak kullanabilme imkanına sahip. Nasılsa bol bir keseye sahip olduğumuz için isterseniz fanteziye kaçarak birden fazla monitörü 4K olarak video stream edebilirsiniz. Ayrıca elinizde HTC Vive, Oculus Rift veya Samsung Gear VR gibi sanal gerçeklik gözlükleriniz varsa akıcı bir VR deneyimini yaşayabilmek mümkün.

Her şeyi geçtim, eğer bilgisayarınızda yeterli depolama alanınız yoksa, Radeon Pro SSG‘de bulunan 1 TB depolama alanını PC’nizde depolama birimi olarak da kullanabiliyorsunuz. Hem ekran kartına, hem de bilgisayarınıza farklı bir SSD deneyimi yaşatabilmek mümkün.

radeon-pro-ssg
CEZAMIZ NE KADAR OLACAK HOCAM ?

Her yazımızın başındaki akıcılığın olduğu o güzel özellikler ve ekran kartlarının güzel görüntülerinden sonra, işin bir de duygusal kısmı var tabii ki. AMD tarafından üretilen yeni Radeon Pro SSG ekran kartına sahip olmak isterseniz eğer 9,999 dolar piyasa satış fiyatını bayılmanız gerekecek. Rakamlar size de “para hilesi yazılmış” konseptini canlandırdı mı ? Valla bizde canlandırdı ne diyelim.

Şuan için Türkiye’ye ne zaman geleceği ve ne kadardan satılacağı belli olmayan Radeon Pro SSG modeli önümüzdeki günlerde piyasadaki raflarda yerini almaya başlayacak. Ekran kartının fiyatına pek karışmak istemiyoruz. Burada top ve yorum sizde değerli hocalar.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

12 YORUMLAR

  1. Hocam Allah aşkına biz daha 1 gb 128 bit ekran kartını zor alıyoruz adamların ürettikleri ekran kartına bak. Ondan sonra oyun firmaların da bu ekran kartlarına göre oyun yapıyor oynayamıyoruz. Aradaki pazar çakallığına bakar mısın.

  2. allahınız yokmu lan sizin ha insanfıszlar biz oyun oynayamıcazmı lan türkiyede dolar kuru 2,9 hiçmi acımıyosunuz be bizde insanız bizimde hakkımız var oyun oynamaya cıkar 1000 – 2000 liraya 30 binliraya ekran kartımı olur lan günah ya valla günah bizede yazık.

  3. Hocam ufak bir hesap yapalım: vergi ile 35000 tl olsa o paraya amd pro duo 4 way sli+ i7-6950x + 128gb ram + 4tb hdd + 1tbb sdd + custom su soğutma + 4k monitör + 1250w 2 tane güç kaynağı + cm mastercase gibi çok üst bir sistem toplanabiliyorken tek bir ekran kartı almak çok saçma.

  4. Bu ülkede bu gibi teknolojileri sadece holdingler bazı yerlerde kullanırlar diye dusunuyorum. Yoksa bizler pc alacak parayı zor buluyoruz ekran kartı hemde ssg 1tb ooooo bugün uykuya yatsak 1000 yıl sonra ruyamiza ancak girer…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler