Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD, Windows 10’un GPU Zamanlama Özelliğine Destek Verdiğini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

2019 yılının başlarında, Microsoft, DirectX 12 Ultimate sürümünü duyurdu. Microsoft’un en iyi grafik teknolojisinin doruk noktası şu anda DirectX 12 Ultimate.

Ultimate sürümü özellikleri artık en son Windows 10 sürümü olan 2004 (20H1) sürümünde mevcut halde geliyor. Bunlara ek olarak, Windows 10 sürüm 2004 (Mayıs 2020) güncelleştirmesi de Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlama isimli bir özellik ile gelmekte.

Bu özellik, ekran kartının doğrudan kendi belleği ile yönetilmesine izin vererek performansı artırabiliyor ve gecikme süresini azaltabiliyor. Bugün, AMD beyciğim Grafik Donanım Zamanlama özelliği desteği ile yeni Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.5.1 Beta sürümünü duyurdu.

Zamanlama sorumluluklarını yazılımdan donanıma taşıyarak, bu özellik GPU yanıt verme yeteneğini geliştirme ve gelecekte GPU iş yükü yönetiminde ek yeniliklere olanak verme potansiyeline sahiptir. Bu özellik Radeon RX 5600 ve Radeon RX 5700 serisi grafik ürünlerinde mevcuttur.

AMD

Bu özelliği destekleyen bir tek AMD firması değil, aynı zamanda ekran kartı devlerinden Nvidia’da Windows 10’nun yeni özelliği için destek sağlayan bir güncelleme yayınladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler