Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD Yakında Radeon RX Polaris 30 GPU Ailesini Duyuracak

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD arka tarafta ekran kartlarını geliştirmeye devam ederken, PC Online’dan edindiğimiz önemli bir kaynağa göre AMD Polaris 30 GPU tabanlı yeni ekran kartlarının Ekim ayı ortasında yeni bir lansman yapılarak duyurulacağı doğrulandı. Şuan için yenilenen ekran kartlarının isimlerinde bir değişiklik olmadığı gibi, Radeon RX 580 ve Radeon RX 570 modelleri tekrar karşımızda olabilir.

Muhtemelen firma yenilenen bu kartların kutu tasarımının üzerine farklı ibareler yerleştirerek konuyu netliğe kavuşturmuş olacak. Peki yeni AMD Polaris 30 GPU mimarisi bizlere neler sunuyor merak edenler için sizi şöyle bir alalım;

Çekirdek Sayıları Arttırıldı

Mining tabanlı başarılı performanslardan sonra, oyun tarafında NVIDIA karşısında çok fazla koz üretemeyen AMD, Intel karşısına Ryzen işlemciler ile çıkarak büyük bir gelişme kaydetmişti. AMD severler ise aynı performansı yine oyuncular olarak da beklerken, yenilenen Polaris 30 tabanlı Radeon RX 580 ve Radeon RX 570 ekran kartları karşımıza 2304 ve 2048 adet çekirdek sayısı ile çıkacak.

Ayrıca henüz onaylanmayan bir diğer söyleme göre kartlar 12nm mimarisinde kullanılabilmesi için, saat hızlarının yüksek olması gerekiyor. Bu yüzden AMD çekirdek sayısında da artışa giderek performansta sıçramalar hedefliyor. Fakat bu çok büyük bir sıçrama olmayacak. RX 470’den RX 570‘e geçiş gibi düşünebilirsiniz.

Sizce kartların tasarımları değişir mi? Yoksa aynı mı kalacak?

Öte yandan çekirdek yapılandırmasına ek olarak grafik kartı 8 GB GDDR5 hafızasının yanı sıra, 256 bit veri yolu arayüzünü koruyarak gelecek. Yeni kart pazara girmeden önce 200 dolar fiyat etiketinin olacağı da bekleniyor. Yeni RX 570 ekran kartının 12 – 15 Ekim tarihleri arasında çıkacağı söylenirken, bir kaç gün sonra da RX 580 modelinin duyurulabileceği konuşuluyor.

amd polaris 30 gpu

Fiyat Avantajı Var

AMD optimize edilmiş yeni ekran kartlarının piyasaya sürerken tabii ki fiyat politikasından da oyuncuları çekmek istiyor. NVIDIA’nın GeForce 10 serisi kartlarınnı 300 dolar civarı satıldığı ABD pazarında yeni bir grafik kartı olmadığı için, AMD burada araya girerek 100 dolar daha ucuz bir GPU piyasaya sürmüş olacak.

Bakalım ilerleyen günlerde yeni AMD Polaris 30 serisi ekran kartları hakkında bilgi vermeye devam edeceğiz. Yenilik iyidir, performansa etki ettiği sürece..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler