Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD Yeni 2. Nesil Ryzen Threadripper Serisini Yakında Duyuracak

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD ekibi yeni HEDT platformu ile birlikte Ryzen işlemci hattını çok yakında güncelleyecek. Bu sayede aramıza Ryzen Threadripper 2000 serisi katılacağı gibi, tek ve çok parçalı uygulamalarda güç verimliliğini ve genel frekansı arttırmaya yönelik 12nm üretim süreci kullanılacak.

AMD 2.Nesil Threadripper İşlemcisi Nasıl Olacak?

AMD aslında 2020 yılına kadar çıkartacağı yeni işlemcilerin yol haritasını belirlemiş durumda. Hani bazen konuşuruz ya sizlerle, “firmalar bize şuanda gösterdiği ürünleri 3-5 sene öncesinden zaten hazırlamış ve testlerini yapmış oluyorlar” diye. Heh aynı durum burada da geçerli.

AMD yol haritasına baktığımızda Threadripper serisi işlemcilerin 2020 yılına kadar uzandığını görebiliyoruz.

amd zen islemci mimarisi

Şuanda Türkiye koşullarında oyuncuları dışarıda bırakan bu işlemci serisi ile birlikte üst düzey uygulamalar, render, müzik, bilim – enstitü ve pek çok benzeri alanda kullanıldığının da altını çizelim. Her ne kadar grafik mimarisinin önemli olduğu bu noktalarda, işlemci gücüne de fazlası ile ihtiyaç duyuluyor.

AMD, Ryzen PRO 2000 duyurusu sırasında HEDT platformu hakkında da bir güncelleme yaptı. Yeni nesil Threadripper işlemcileri zaten örnek olarak gösteriliyor. Yakında düzenlenecek olan Q3 fuarında da detayları görmeye devam edeceğiz. Fiyat ve teknik özellikler konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler