Cuma, Nisan 19, 2024

Android 12’nin Yatakta Telefon Kullanımını Kolaylaştıran Özelliği!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon piyasayasında çok sayıda Android işletim sistemine sahip cihaz var ve çeşitli şirketler her sene farklı akıllı telefon modellerini piyasaya sürüyorlar. Yakın zamanda Samsung, Galaxy S22, S22 Plus ve S22 Ultra olmak üzere dört farklı akıllı telefonunu piyasaya sürdü.

Yeniliklerle dolu Android 12 işletim sistemi ise, Pixel 6’nın piyasaya sürülmesinden sonra 2021 yılında destekleyen akıllı telefon sahiplerinin kullanımına sunuldu. Yenilikçi işletim sistemi kullanıcı deneyimine etki eden yüz algılama teknolojisine de sahip ve bu bilgilere dayanarak telefon yönünü yüzünüzün açısına göre değiştirecek böylelikle telefonunuzu sürekli olarak çevirmenize gerek kalmayacak.

Daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse bir e-kitap ya da internette makale okurken eğer yatağınızda keyifle uzanıyorsanız istediğiniz tarafa dönebilir ya da duruşunuzu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz Android 12 kurulu telefonunuz kendini otomatik olarak ayarlayacak.

Android 12’de otomatik ekran döndürme nasıl etkinleştirilir?

screenshot www.youtube.com 2022.02.14 21 20 33 1536x765 1
Android 12'nin Yatakta Telefon Kullanımını Kolaylaştıran Özelliği! 2

Telefonunuzun Ayarlar uygulamasına girin ve Ekran bölümüne gidin. Aşağıya indiğiniz zaman “Ekranı otomatik döndür” seçeneğini göreceksiniz. Bu alt menüde otomatik döndürme ve yüz algılama ile ilgili iki seçenek göreceksiniz, her ikisinin de aktif olduğundan emin olun.

Bundan sonra artık hangi pozisyonda olursanız olun telefonunuz sizin için uygun bir biçimde ekranı döndürüyor olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler