Perşembe, Nisan 25, 2024

Android 13’ün İlk Geliştirici Önizlemesi Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google, Android uygulama geliştiricileri için bugün Android 13 işletim sisteminin ilk geliştirici önizlemesini yayınladı. Aramızdaki bir çok teknoloji ve yazılım tutkunları Android 13 işletim sistemini deneyimlemek için can atıyor olabilir fakat bu sürüm yalnızca yaklaşmakta olan işletim sistemine bir ilk bakış sürümü ve tamamen sadece geliştiricilere yönelik olarak hazırlandı.

Android 13 için geliştirmeler başlandı ve genel olarak halka açılacak ilk beta sürümünün Nisan ayında piyasaya sürülmesi beklenirken, Android 13’ün tamamlanmış sürümünün Temmuz ayından sonra piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Google, Android 13 işletim sisteminin ilk geliştirici önizlemesini yayınlamanın yanı sıra aynı zamanda Android 13 için bir zaman çizelgesi de paylaştı. Önümüzdeki aylarda ikinci bir geliştirici önizlemesi yayınlanacak ve akabinde Nisan ayında bir beta ve Mayıs ayında da bir beta yayınlanıyor olacak.

android 13 timeline
Android 13'ün İlk Geliştirici Önizlemesi Yayınlandı! 3

Haziran ayına geldiğimiz “Platform Kararlılığı” adı altında yavaş yavaş Android 13’ün tamamlanışını görüyor olacağız ve büyük ihtimalle Temmuz sonu Ağustos başı gibi Android 13’ü yavaş yavaş kullanmaya başlayacağız.

Android 13 hangi yeniliklerle gelecek?

Gelelim Android 13’ün hangi yenilikler ile geleceğine; özünde Gizlilik ve Güvenlik konusuna odaklanan bir işletim sistemi görüyoruz bunların yanı sıra yerel ve bulut tabanlı görüntüleri güvenli bir şekilde paylaşmanın yolu olarak yeni bir fotoğraf uygulaması ile gelecek.

android 13 system dialog
Android 13'ün İlk Geliştirici Önizlemesi Yayınlandı! 4

Bunlara ek olarak uygulamalar konum iznine ihtiyaç duymadan Wi-Fi aracılığı ile yakınlardaki cihazları keşfedebilecek ve bu cihazlara bağlanabilecek. Hızlı Ayarlar için yeni özel kutucuklar gelirken aynı zamanda yeni bir API sayesinde uygulama içinden kutucuk eklemenize izin verecek yeni bir sistem işletim kutusu ile uygulama geliştiricilere kolaylık sağlanacak (tıpkı iOS’te gördüğümüz gibi).

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler