Cuma, Mart 29, 2024

Android Go Nedir ? Kota Tüketmeyen Android Go Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Android Go‘yu resmi olarak tanıttığı gibi, tanıtımda kullanıcıların en büyük sorunu olan internet sorununu da ortadan kaldıracak. Yeni Android Go ile birlikte veri tasarrufu çok kolay bir şekilde sağlanacak.

Android GO Neler Sunuyor ?

Google ekibi I/O 2017 etkinliği ile birlikte bir bir yeniliklerini bizlerle paylaştı. Bu yenilikler arasında en çok dikkat çeken ise yeni platform Android Go oldu.

Google ekibi artık her sınıftan Android kullanıcısını düşündüğü için önemli adımlar atarak çalışmalarını yürütüyor. Olayı biraz daha genişletecek olursak eğer; Android Go ile birlikte giriş seviyesindeki telefon kullanıcıları artık daha iyi ve kaliteli kullanım deneyimi yaşayabilecek.

1 GB veya daha altındaki akıllı telefonlarda Android Go‘yu optimize etmek için sunulacak olan fırsatlar arasında RAM ve veri kullanımınızı da sınırlandırmanıza olanak sağlayacak.

Android Go‘yu kullanırken veri kullanımınız hakkında sürekli bilgilendirileceksiniz. Bu durumu da telefonunuzdaki bildirim çubuğundan görebiliyor olacaksınız. Giriş seviyeli kullanıcılar için en ince detaylar bile düşünülmüş. Bu sayede Android Go kullanan kişilerin Android üzerinde yaşamış olduğu sorunlar minimuma indirilmiş olacak.

android go 002

Chrome’un Veri Tasarruf Modu Etkin Olacak

Android Go kullanıcılara Chrome’un veri tasarruf modunu etkin bir şekilde ön yüklemeli gönderecek. Ayrıca YouTube Go ile de YouTube’da video izlerken daha az veri kullanarak internetinizden tasarruf sağlatacak.

Bu uygulama sayesinde YouTube‘da video izlemeden önce seçtiğiniz video ön belleğe alınarak size ön izleme sunacak. Böylece tüm videoyu bir seferde yüklemeye gerek kalmadan veri tasarrufunuzu maksimuma çıkartmış olacak.

YouTube Go aynı zamanda bizlere çevrimdışı kullanım imkanı da sunuyor. Beğendiğiniz bir videoyu indirip, veri bağlantısı veya Wi-Fi olmadan kolayca izleyebileceksiniz. Bunun için YouTube Go telefonunuzun depolama birimini kullanmak için izin isteyecek.

youtube go

Android Go Yüklü Cihazlar Ne Zaman Çıkacak ?

2018 yılında Android Go ve YouTube Go uygulamaları yüklü yeni cihazlar ile tanışacağız hocalar. Bu cihazlar veri tasarrufu ile ön plana çıkacağı gibi, fiyatları konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler