Cuma, Mart 29, 2024

Android Kullananlar Dikkat: Bu 25 Uygulama Yüklü ise Kaldırın

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evina isimli bir güvenlik şirketi, Android‘in uygulama mağazası Google Play Store’da “Facebook Kimlik Doğrulama” sayfaları üzerinden Facebook giriş bilgilerinizi çalan 25 uygulamayı keşfetti ve bunu rapor etti.

Keşfedilen kötü amaçlı yazılım uygulamaları; el fenerlerinden görüntü editörlerine kadar çeşitli kategorileri kapsıyor ve arka planda çalışmaya sürekli devam ediyor. Tarayıcınızda Facebook giriş sayfası gibi görünen bir sayfa açarak çalışmanızı burada yapmaya zorluyor ve bilgilerinizi çalıyor.

NL9 Picture 3
Android Kullananlar Dikkat: Bu 25 Uygulama Yüklü ise Kaldırın 4

Bu tip uygulamaları indirmiş çoğu kullanıcı bilgilerinin çalınması bir yana sürekli telefonlarında pop-up reklam pencerelerinin açıldığından, reklam bildirimlerinin gelmesinden ve bunlardan ortaya çıkan bir çok şeyden şikayetçi.

NL9 Picture 2

Güvenlik şirketi durumu Google‘a iletti ve bahsi geçen uygulamalar Google Play Store’dan kaldırıldı ancak aşağıdaki listeyi kontrol etmenizi kesinlikle öneririm. Böylelikle eğer aşağıdaki uygulamalardan bir tanesi bile yüklüyse hemen kaldırmalısınız.

2020 Virüslü Android Uygulamaları

NL9 Picture 9b

Uygulamaların güvenilir bir kaynaktan (Googe Play Store) indirilmiş olduğu göz önüne alındığında, son kullanıcıların kendilerini korumaları zor olabilir. Bunun bir yolu telefonunuza kötü amaçlı yazılımdan koruma uygulamaları yüklemek, diğeri ise Google Hesabınız ve Facebook Hesabınız gibi önemli hesaplarınızı iki faktörlü kimlik doğrulamayla korumaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler