Cumartesi, Nisan 20, 2024

Android’e Deprem Algılama Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Deprem esnasında erkenden gelen bir uyarı insanların hayatını büyük ölçüde kurtarabilir. İnternet devi Google ise bugün deprem sırasında yararlı olacak bir özelliği Android cihazlar için duyurdu.

Google, ShakeAlert tarafından desteklenen deprem uyarılarını doğrudan Kaliforniya’daki Android cihazlara göndermek için Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırma (USGS) ve Kaliforniya Valiliği Acil Durum Hizmetleri Ofisi (Cal OES) ile birlikte çalışıyor.

Deprem titremesi gelmeden Android cihazlara bir uyarı gelecek ve aynı zamanda neler yapabileceğinizi gösteren yönergeler özel bir ekranda sizlere gösterilecek.

Ayrıca, bugünden itibaren, herhangi bir Android telefon Android Deprem Uyarıları Sistemi’nin bir parçası olabilir. Android cihazınız bir mini sismometre olarak hareket edecek.

Asset1 nocaptions 1
Android'e Deprem Algılama Geliyor! 2

Android Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Çalışıyor?

  • Tüm akıllı telefonlar, bir deprem olabileceğini gösteren sinyalleri hissedebilen küçük ivmeölçerlerle birlikte geliyor.
  • Telefon bir deprem olabileceğini düşünür veya deprem ile ilgili bir şey algılarsa, Android’in deprem algılama sunucusuna bir sinyal gönderir, bu sinyalin içerisinde sallanmanın meydana geldiği konumda yer alır.
  • Sunucu daha sonra bir deprem olup olmadığını anlamak için birçok telefondan gelen bilgileri birleştirir ve analiz eder.
  • Google bu bilgileri, Etkilenen Alanın Google Arama’daki hızlı ve doğru görünümünü paylaşmak için kullanır.
  • “Yakınımda deprem” veya “deprem” uygulamasına baktığınızda, bir depremden sonra ne yapacağınız konusunda yararlı kaynaklarla birlikte, bölgeniz için ilgili sonuçlar bulabilirsiniz.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler