Cumartesi, Nisan 20, 2024

Android’in Yaratıcısından Çerçevesiz Yeni Telefon

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyada aktif olarak en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android’in kurucularından olan Andy Rubin iki yıl kadar önce Google’dan ayrılıp kendisine Essential ismiyle bir şirket kurmuştu. Bir süredir çıkacağı haberleri dolaşan, hatta günümüz amiral gemileriyle yarışabileceği düşünülen telefon Essential Phone olarak resmiyet kazandı. 4 farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak olan Andy Rubin’in yeni tanıttığı telefonun teknik detaylarına bir göz atalım.

Telefonun ilk göze çarpan kısmı çerçevesiz olması. Essential Phone tasarım olarak gerçekten üzerine çalışılmış bir model olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda teknolojik olarakta amiral gemilerinden geri kalmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. 

essential 1

Essential Phone aslında teknik anlamda tam bir canavar gibi gözüküyor ve piyasayı değiştirebilecek potansiyelde bir telefon. Cihazda Qualcomm’un en iyi işlemcisi Snapdragon 835’i kullanılmış. Cihazın ağırlığı 185 gram ve 7.8 mm kalınlığında. 2560 x 1312 piksel çözünürlük sunan 5.71 inç ekranlı Essential Phone 5 Gb ram ve 128 GB dahili depolama hafızası ile geliyor. 13 MP arka 8 MP ön kamerası bulunan telefonda arka kamerada çift lens kullanılmış.

essential

Çift kamera kullanmanın son zamanlarda trendler arasına girdiğini söylemek mümkün. Ve gerçekten de bu şekilde tasarlanan kameralarda farkı hissedebiliyorsunuz. 

Essential Phone arka yüzünde dokunmatik okuyucu da bulunuyor. Cihazda 3.5mm kulaklık jakı bulunmuyor, bunu kötü bir taraf olarak görmek mümkün fakat şirket bu sorunu ortadan kaldırmak için cihaz kutusunda dönüştürücü aparat çıkacağını belirtmiş. Pil olarak dayanıklı olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca hızlı şarj desteği de bulunan batarya 3040 mAh gücünde olacak.

ph 1 back bg white 1

Cihazla beraber satışa sunulacak olan bir aparatta duyuruldu. Telefonun üst kısmına yerleştirebileceğiniz aparat kamera anlamında size daha profesyonel bir hizmet sunmak için hazırlanmış. 

ABD’de 699$ fiyatı ile satışa çıkacak olan Essential Phone‘un ülkemize ne zaman geleceği ve fiyatı henüz netlik kazanmış değil.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler