Çarşamba, Mayıs 8, 2024

ANKA-3 Piste Çıktı! Yeni İnsansız Savaş Uçağı Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Savunma Sanayi için yapılan yatırımlar giderek hız kazanmaya başladı. Özellikle son dönemde yerli ve milli hava araçları konusunda ciddi çalışmalar var. İşte bunun son örneklerinden birisi de ANKA-3 insansız savaş uçağı oldu.

TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı için epey bir yol alınmış gibi gözüküyor. Zira geçtiğimiz gün yeni savaş uçağı için pist testlerinin yapıldığını gördük. Kısa süreli olarak gerçekleştirilen test ile beraber ANKA-3, ilk taksi testini de gerçekleştirmiş oldu.

ANKA-3 Çok İddialı Özelliklerle Geliyor

Taksi testi için yayınlanan videoya bakacak olursak, çalışmalar planlandığı gibi başarıyla ilerliyor. Hem dikeyde hem de yatayda kuyrukları bulunmayan ve bu sayede radar görünürlüğünü bir nebze daha düşüren yeni ANKA’nın, çok yakında ilk uçuş testlerine de başlayacağını belirtelim.

Eğer planlandığı gibi ilerleyecek olursa hedef, Mayıs ayı içerisinde uçuş testlerinin gerçekleştirilmesi yönünde. İlk uçuş testini de merakla beklediğimizi belirtelim ve yeni şahin için açıklanan özelliklere de bir bakalım.

ANKA-3, sınıf olarak İHA sınıfında yer alsa da şu ana kadar geliştirdiğimi modellerden biraz daha farklı bir insansız hava aracı. 44 bin fite kadar ulaşabilen yeni ANKA, hem havadan karaya hem de havadan havaya taarruz yeteneklerine sahip olarak gelecek.

ANKA-3 insansız savaş uçağı

Akıllı mühimmat taşıyacak olan yeni İHA, insanlı savaş uçaklarıyla ortak operasyonlara da katılabilecek donanıma sahip olacak.

Silah taşıma kapasitesi açısından bakacak olursak da yeni ANKA bir hayli yetenekli bir hava aracı olarak gelecek. 7 ayrı silah istasyonuna sahip olacak uçak, Mark 83 sınıfı olarak bilinen silahları bile taşıyabilecek.

Henüz yeni İHA’nın ordu envanterine ne zaman gireceği net değil ama beklendiği gibi Mayıs ayı içerisinde uçuş testleri gerçekleşecek olursa, yakın zamanda insansız hava aracının hazır hale geldiğini de görebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler