Perşembe, Nisan 18, 2024

AnTuTu Canavarı One Plus 3 İncelemesi ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün AnTuTu Benchmark skorlarını alt üst eden OnePlus 3 akıllı telefonunu inceledik. OnePlus 3‘ün tasarımı, performansı, kamera testi, arayüzü ve piyasa satış fiyatı ile ele aldığımız gibi, Türkiye topraklarına gelse yok satabilecek bir cihaz ile karşınızdayız. İşte OnePlus 3 incelememiz ve tüm detayları..

One Plus 3 İncelemesi ve Videosu (TR’de İlk)

AnTuTu canavarı OnePlus 3 incelemesini TR’de ilk olarak PC Hocası gerçekleştirdi arkadaşlar. Aşağıdaki inceleme videosundan tüm detayları görebilir, aklınızdaki soruları YouTube videosunun altından veya yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

 

Cihazı incelerken kutu açılışında videoda birazdan siz de göreceksiniz kulaklık çıkmadı. Bu akıllarda bir soru işareti bırakırken, cihazı yurt dışından temin ettiğimiz için pek de sürpriz olmadı. Genellikle Almanya taraflarından gelen bu tip cihazlara kulaklık dahil edilmiyor. Onu baştan belirtmek istedim.

Bizi tanıyorsunuz, normalde bir ürünü incelerken kusuru varsa mutlaka söyleriz ve kullanıcıları uyarırız. Ancak bugün ofiste OnePlus 3‘ü incelerken adeta “biz enayiymişiz” hissiyatını bende uyandırmadı değil.

one-plus-3-incelik
OnePlus 3 gerçekten öyle bir akıllı telefon ki, yarım saniyenin altında parmak izi okuması, 4K video çekebilen başarılı kamerası, 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ile müthiş bir performans sunuyor. Üstelik uzun soluklu oyun oynamamıza rağmen metal kasa sayesinde ısı dağılımı çok iyi sağlanmış. O yüzden 1 saatlik oyun performansının ardından ne bir donma, ne de bir ısınma meydana geldi.

one-plus-3-girisler
Biz cihazı 1750 TL‘ye yurtdışından temin ettik. Türkiye’de bu cihazı almaya kalksanız ÖTV, KDV ve TRT Bandrol vergileri işin içine girecek ve rahatlıkla 2599 TL ve civarlarını bulacaktır. O yüzden OnePlus 3 inceleme videosunu izlerken mutlaka detaylara dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.

one-plus-3-aparatlar
Kutu İçeriği

OnePlus 3 satın aldığınızda sizleri beyaz ve turuncu alaşımlı şık bir kutu karşılayacak. Bu kutunun içeriğinde aşağıdaki ürünler yer almaktadır;

❱ 1 Adet USB şarj cihazı

❱ 1 Adet kullanım klavuzu

❱ 1 Adet CEO tarafından imzalı teşekkür belgesi

❱ 1 Adet şarj aparatı

❱ 1 Adet OnePlus 3

❱ Tekrar söyleyelim; kutudan kulaklık çıkmamaktadır.

one-plus-3-on
Tasarım

Cihazın tasarımı gayet şık ve metal bir yapıya sahip. Elinize aldığınızda metal kasanın ağırlığını hissedebiliyorsunuz. Ciddi konuşuyorum; bazı telefonlar vardır ya hani, elinize aldığınızda kaliteyi hissederseniz. OnePlus 3‘te aynı kaliteye sahip. Ön panelde başarılı parmak izi okuyucusu ve 8 MP, f/2.0 değerinde Selfie kamerası bulunuyor.

Arka panelde ise OnePlus 3‘ün simgesi olan 1+ işaretini görüyoruz. Onun yanı sıra metal kapak elimize kolayca oturuyor ve kaymadan kullanabiliyorsunuz. 5.5 inç ekran boyutuna sahip olduğu için ben tek el kullanımında sorun yaşamadım. Ayrıca 16 MP, f/2.0 değerinde başarılı kamerası gerçekten çok iyi iş yapıyor. Özellikle nesne odaklama konusunda on numara bir performans sergiledi diyebilirim. Kamera özellikleri arasında dokunmatik odaklama, yüz tanıma, HDR ve panorama seçenekleri de göze çarpıyor.

one-plus-3-arka
Performans

Geldik bir akıllı telefonun en önemli alanına. OnePlus 3 performans konusunda kullanıcısını piyasadaki pek çok telefondan daha iyi tatmin edeceğine eminim. Aşağıdaki AnTuTu Benchmark test sonuçlarına baktığımızda HTC 10, Galaxy Note 7 gibi yeni çıkan amiral gemilere fark atmış durumda. Üstelik OnePlus 3 aldığı 142665 rekor puan ile ilk sırada yer alıyor.

Yukarıda sizlere bahsettiğim gibi biz ofiste 1 saat boyunca Modern Combat Blackout oyununu oynayarak test ettik. Bir saatin sonunda ise metal kasanın arkasına elimizi koyduğumuzda 32 derecelik bir sıcaklığı gördüğünü gözlemledik ki bu değer gerçekten çok çok iyi. Ayrıca batarya konusunda da gerçekten başarılı diyebilirim. %98 şarj ile başladığımız oyunda 1 saatin sonunda %70’e kadar geriledi.

AnTuTu Test Sonuçları

one-plus-3-antutu

 

one-plus-3-antutu-2

Yukarıdaki görsellerde gördüğünüz üzere OnePlus 3‘ün almış olduğu AnTuTu Benchmark test puanı zirveye taşımaya yetti. Hemen altında ise yine OnePlus 3 serisi (Çin ve Alman versiyonu) bulunuyor. Listede tanıdık olarak Samsung Galaxy S7 Edge’yi 8. sırada, iPhone 6S’i ise 9.sırada görüyoruz.

Ekran Çözünürlüğü ve Parlaklığı

OnePlus 3‘ün ekran çözünürlüğü ve parlaklığı kullanıcıyı tatmin ediyor. Şuanda Optik AMOLED kapasitif dokunmatik ekran bulunduğu gibi, 1920 x 1080 piksel görüntü kalitesi sunuyor. Ayrıca 401 ppi piksel yoğunluğu yer alıyor. Ancak ben LG G5’in ekran tasarımını daha çok sevmiştim. Bu düz ekran ve fazla parlaklık bir müddet sonra gözümü yormaya başladı.

OnePlus 3‘te ayrıca 158 gram ağırlık, 152.7 x 74.7 x 7.4 mm boyut ve Corning Gorilla Glass 4 ekran koruma teknolojisi bulunuyor. Kullanıcıları veya OnePlus 3 satın almayı düşünenleri buradan uyarmamda fayda var; telefon biraz çıt kırıldım. Yani boy hizasından diklemesine düşürdüğünüzde ekranda çatlamalar veya dokunmatikte hasarlar meydana gelebilir. O yüzden Gorilla Glass 4’e çok fazla sırtınızı dayamamanızı öneriyorum.

oneplus-3-oyun-test
Android Ne Durumda ?

OnePlus 3 şuanda Android 6.0.1 Marshmallow versiyonu ile birlikte geliyor. Menü artık tek halde kullanıcılara sunulduğu gibi, Android 5.0’dan öncesini kullananlar arayüze biraz yabancı kalabilir. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, OnePlus 3 bu yıl sonuna doğru Android 7.0 Nougat güncellemesini alacak.

Kamera Performansı

Cihazın kamera performansı yüksek ışıkta gerçekten mükemmel. Ancak karanlıkta test ettiğimizde çok fazla içimizi aydınlatmadı diyebilirim. Özellikle nesne odaklama ve yakın çekimler için gerçekten müthiş bir ön ve arka kameraya sahip. Arka panelde 16 MP, f / 2.0, faz algılama otofokus, OIS, LED flaş bulunurken, ön panelde ise 8 MP, f / 2.0, 1 / 3.2 “sensör boyutuna sahip Selfie kamera yer alıyor.

OnePlus 3 ile çektiğimiz görselleri aşağıdan inceleyebilirsiniz;

Yakın Çekim Odaklama

oneplus-3-kamera-odaklama-1

 

Yakında Çekim Otomatik Odaklama

 

oneplus-3-kamera-odaklama-2

 

Ön Kamera Öz Çekim

 

oneplus-3-on-kamera-selfie

 

Gece Çekimi

 

oneplus-3-gece-cekim-kamera


Batarya Performansı

Değerli hocalar, normalde akıllı telefonların bataryalarına karşı çok hassasım. Kimseyi kandırmaya veya hile yapmaya gerek yok! OnePlus 3 Li-Ion 3000 mAh kullanıyor. Yukarıda görsellerini zaten size gösterdik. 1 saat boyunca Modern Combat Blackout oynadık ve %98 olan şarj, %70’e indi. Gerçekten batarya performansına diyecek yok. Üstelik hızlı şarj teknolojisi kullanıldığı için 1 saat içerisinde batarya fullenebiliyor.

O yüzden OnePlus 3‘ün bataryasından çok memnun kaldığımızın altını çizelim. Diğer akıllı telefonlar ile aynı oyunu oynamaya kalksak %50’nin altına şarj çok rahat düşecektir.

one-plus-3-kamera

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

19 YORUMLAR

  1. OnePlus 3 hakikatten on numara bir cihaz inceleme de güzel olmuş siz bu işi devam ettirin kankalar ancak arkaya bir yeşil perde ve ek ışıklandırma şart 🙂

  2. Kamerası gerçekten çok güzel Almanya da muhammet diye bir kuzenim var o da aldı 410 dolar mi verdi bilmiyorum o civarlarında bende de iphone 6s var kamerasını karşılaştırdık yok yani ben cebime soktum telefonu o derece oneplus 3

  3. Vay be note 7 dediler o kadar ovduler cihazı sonra sen gel oneplus 3 diye bir telefon cihazı tokatla demekki bu devirde markaya para vermeyeceksin, araştırmak lazım iyice bir. .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler