Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple, 2023 Yılında 15 inçlik Macbook Air Tanıtılabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, kendi yonga seti ailesi olan Apple Silicon’u duyurduktan sonra Macbook serisinde çeşitli değişikliklere gitmeye başladı. İlk etapta Touch Bar teknolojisinden vazgeçen şirket akabinde klavye tarafında ve tasarımsal açısında büyük bir değişiklik uyguladı.

Her ne kadar MacBook Air tarafında bu yılın sonlarına doğru 13 inç boyutunda yeni bir modelin geleceğine dair raporlar ortaya çıksa bir başka rapor şirketin 2023 yılında 15 inçlik daha büyük model piyasaya süreceğini belirtiyor. Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları’na (DSCC) ait üç aylık rapor, 15 inç ekran boyutuna sahip MacBook Air modelinin geleceğini doğruluyor.

Eğer raporlar doğru çıkarsa MacBook Air ailesinde görmüş olduğumuz en büyük MacBook Air modeli oluyor olacak. Bunlara ek olarak DSCC’ye ait rapor 10.2 inç ekrana sahip iPad’in yerine geçebilecek daha büyük ekranlı bir temel iPad modelinden de bahsediliyor.

Apple, 2008 yılından beri 15 inçlik MacBook Air düşüncesiyle yatıp kalkıyor!

15 inç macbook air
Konsept tasarım 15 inç MacBook Air Render (MacRumors)

Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirket Apple’ın, Epic Games ile yaşadığı davalar sayesinde sızdırılan belgelerde de konuya dair bilgilere değinilmişti. İlgili belgelere göre şirket 2008 yılından bu yana 15 inç ekrana sahip bir MacBook Air konusunda kararsız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler