Cuma, Nisan 19, 2024

Apple Hisseleri Dudak Uçuklatacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni iPhone modelleri duyurulmadan Apple hisseleri uçuşa geçti. Bildiğimiz üzere önümüzdeki günlerde yeni iPhone’ların tanıtımı için lansman düzenlenecek. Lansman düzenlenmeden günler öncesinde Apple hisse değerleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Son aylarda merakla beklenen konuların başında gelen “1 trilyon dolara kim ulaşacak” sorusunun yanıtı geçtiğimiz ay belli oldu. Microsoft, Amazon ve Apple gibi ABD’li şirketler arasında yaşanan bu rekabet Apple’ın galibiyeti ile son buldu. Apple 1 trilyon dolar değere ulaşarak rakiplerini geride bıraktı.

Ağustos ayını bitirirken hisseleri yüzde 10 artış gösteren Apple, 1.1 trilyon dolara çok yaklaştı. Hisselerin değeri ise geçtiğimiz ayın son cuma günü 228.87 dolara ulaştı. Tahminlere göre 1 trilyon dolara ulaşan Apple’ın ağustos ayında hisseler düşeceği öngörülüyordu. Fakat Apple, ağustos ayında yüzde 10‘luk bir artışa giderek hisse değerlerini 1,1 trilyon dolara çıkardı.

Bazı şirketler ve yatırımcılar Apple’ın lansmanından sonra hisse fiyatları tekrardan artacağını söyleyerek hisse satın aldılar. Fakat lansmanda tanıtılan telefonların satışları iyi olmazsa hisseleri düşeceği söz konusu olabilir.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler