Cumartesi, Nisan 20, 2024

Apple İki Dakikalığına Google’a Satıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google, Apple’ı yanlışlıkla satın aldı. Yanlış bir haber sonucu ortaya gelen sorun, Google’ın Apple‘ı 9 milyar dolara satın aldığını belirtti.

ABD’nın meşhur hisse senedi endekslerinden birisi olan Dow Jones; teknik bir hata sonucunda çok çarpıcı bir haber yayınladı. Sahte veya yalan haber yapma olasılığı en düşük şirketlerden birisi olan Dow Jones, teknik bir hata sonucu Google’ı iki dakikalığına Apple şirketinin sahibi ilan etti.

Dünya’nın en iyi teknoloji firmalarının adı teknik bir hata ile anıldı. Dünya’nın en büyük firmalarından birisi olan Google, yine en büyük firmalardan birisi olan Apple’ı iki dakikalığına satın aldı. Dow Jones, Google’ın Apple’ı 9 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

google apple 2

Bir hata sonucu $AAPL hisselerine sahip olan Google’ın hükümdarlığı çokta uzun sürmedi. 9to5Mac sitesinde yayınlanan bir haber ile bunun bir teknik hata olduğu ve hatanın iki dakika içerisinda ortadan kaldırıldığı belirtildi. Tabi bu hata beraberinde Apple’ın hisselerinin düşüşünüde getirdi. Olaydan önce 158 dolar olan $AAPL hisseleri 155 dolara geriledi.

apple google 1

Olayların bir siber saldırı olduğu düşünülürken, Dow Jones özürlerini ileterek bunun bir siber saldırı olmadığını açıkladı. Dow Jones‘in CEO’su William Lewis, test materyallerinin yanlışlıkla yayınlanması sonucu böyle bir sorunun ortaya çıktığını dile getirdi. Dow Jones şirketi ise ; “Yapay zekaların ekonomik birer güç oldukları gün, başarılı olan şirketler başarısız olanları bir bir yiyip bitirecekler.” dedi.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler