Cumartesi, Nisan 20, 2024

Apple, iPhone Cihazlar için Adobe’dan Font Satın Alıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Herkes için 1.300 ücretsiz yazı tipi ve Creative Cloud aboneleri için 17.000 yazı tipi geliyor; Adobe’nin Creative Cloud uygulaması bugün itibari ile iOS ve iPadOS’e binlerce yazı tipi getiriyor. Kullanıcılar 1.300 adet ücretsiz yazı tipine erişebilmek için uygulamayı indirebilir ve Creative Cloud aboneleri 17.000 adet yazı tipine ayrıca erişim sağlayabilir. Yazı tipleri, özel yazı tipi API’lerini destekleyen iOS 13.1 ve iPadOS 13.1 sürümlerinde kullanabilir.

2019 11 01 09 15 19

Daha önce, iOS aygıtlarına özel bir yazı tipi yüklemek zahmetli bir çok adımlı işlemdi. Apple’ın bu yılın başlarında WWDC’de geleceğini duyurduğu bugünkü güncelleme, dünyanın en büyük yazı tipi kütüphanelerinden birinin resmi desteğini temsil ediyor.

Kullanıcılar yazı tiplerini ada göre arayabilir veya diğerleri arasında serifler, komut dosyası ve mono gibi stillere göre filtreleyebilir. Tüm Creative Cloud yazı tipleri kişisel ve ticari kullanım için temizlenir, böylece kullanıcıların lisans sorunları konusunda endişelenmelerine gerek kalmaz. Koleksiyon, geçen yıl Adobe Fonts olarak değiştirilen Typekit yazı tiplerini içeriyor.

Screen Shot 2019 11 01 at 11.26.06 AM.png

Güncelleme, Adobe uygulamalarını yönetmek ve fırçalar, stok görüntüleri ve yazı tipleri gibi varlıkları depolamak için uygulamayı tek elden konumlandıran Creative Cloud uygulamasını masaüstünde yeniden tasarlamasından hemen sonra geliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler