Perşembe, Mart 28, 2024

Apple iPhone’un 10.yılı için bükülebilir ekran patenti satın aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple iPhone 7’den sonra bakış açısını bir tık öteye taşımaya hazırlanıyor. Yeni alınan bükülebilir ekran patenti yenilikçi bir tasarıma sahip iPhone modelini işaret ediyor. Yeni iPhone 8 modeli veya bundan sonraki serilerde bükülebilir ekrana hazır olun.

Patent detayları sızdırıldı

Apple geçen sene Amerika Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi’ne giderek bükülebilir ekranlı cihazlar için 9.504.170 numaralı patent başvurusunda bulunmuştu. Bu başvuru marka ofisi tarafından bugün onaylandı. Yani Apple ekibi iPhone‘un 10.yılı şerefine sürpriz bir gelişme ile karşımıza çıkacak diyebiliriz. Zira ortaya çıkan görüntüler bu durumu onaylar nitelikte.

apple-bukulebilir-ekran-patent
Şuan için teknik özellikler ve tasarımdan bahsetmek çok doğru değil. Ancak yayınlanan görüntülere baktığımızda cihazın arka panelinde birbirine kenetli olan tırnakları görebiliyoruz. Bu tırnaklar ekranı ikiye böldüğü gibi, üste ve alta hareketlere izin veriyor. Ekran teknolojisi olarak da OLED kullanılacağı söylentiler arasında yer alıyor.

apple-bukulebilir-ekran-patent-004
İkiye bölünen cihaz yapısında kamera, ışık sensörü ve hoparlör üst segmentte yer alırken, alt segmentte CPU, GPU, mikrofon ve parmak izi sensör yer alacak. Açıkçası ilk kez karşılaşacağımız bu durum için biz de heyecanlıyız diyebilirim.

apple-bukulebilir-ekran-patent-002
Kullanıcı deneyimi sil baştan

Apple bu patent ile birlikte bükülebilir ekranı devreye aldıktan sonra kullanıcı deneyimini sil baştan tekrar inşa edecek. Yapının içerisinde bulunan dönel mekanizma sayesinde birbirine entegreli yapı iki kısmı da bağlantılı bir şekilde hareket ettirecek. Arada bulunan bağlantı arayüzü ise baskı devre kartı ile eşleştirilecek.

apple-bukulebilir-ekran-patent-003
Yapının darbelere ve suya karşı dayanıklı olması beklenirken, en çok merak edilen konunun ekran büküldükten sonra görüntünün nasıl olacağı konusu. Şimdilik merakla bekleyeceğimiz yeni Apple patenti 2017 Eylül ayı için canlıya geçecek gibi görünüyor. Bakalım iPhone‘un 10.yaşı Apple severlere nasıl bir sürpriz ile dönecek biz de merakla bekliyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler