Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple Shazam’ı Uygun Bir Fiyata Satın Alıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple müzik dünyasında da elini güçlendirmek için adımlar atmaya başladı. Söylentilere göre Apple, büyük bir hamle yaparak Shazam‘ı satın alacak.

Teknoloji devi Apple, bir iddiaya göre şarkıları veya filmleri küçük ses klipleriyle ayırt edip bulmanızı sağlayan Shazam’ı satın alacak. Apple’ın yaptığı bu hamle müzik dünyasında da elini güçlendirmesini sağlayacak.

TechCrunch‘a göre Apple, yakın zamanda bir anlaşma imzalayarak Shazam’ı satın alacak. Bazı söylentilere görede Apple Shazam’ı satın aldı. Google’ın Pixel 2’de müzik tanıma özelliği getirmesiyle ilgileri üzerine çekmesi Apple’ı biraz endişelendirmiş olacak ki, böylesine bir işe girişmiş olmalı. Bu hamlenin Apple tarafından yararları ise müzik alanındada elini güçlendirerek, kullanıcılarını memnun etmek ve yeni özellikler sağlamak.

apple shazam 2

Haberin doğruluğu tartışılırken, yine bir teknoloji sitesi olan Recode tarafından paylaşılan yazı ile haberin gerçekliği doğrulandı. 2015 yılı istatistiklerine göre Shazam‘ın tahmini değeri 1 milyon dolar‘a yükselmişti. Ancak Apple’ın Shazam için biçtiği değer bu fiyatın oldukça altında. Yine ulaşılan bilgilere göre Shazam’ın taklifi kabul etmemesi durumunda Apple’ın birkaç yüz milyon dolar daha verebileceği söyleniyor.

Apple, Shazam İçin Nasıl Bir Teklif Sundu?

İddialara göre Apple Shazam’a sahip olmak için 400 milyon dolar değerinde anlaşma teklifinde bulundu. Bu fiyatın 2015 yılı istatistiklerine göre şirketin ederinin yarısından fazla olduğunu söyleyebiliriz. 1 milyarın üzerinde indirme sayısına ulaşan Shazam, 2016 yılında 54 milyon dolarlık gelir elde etmiş ve yine yıl içerisinde 5.3 milyon dolar zarara uğramıştı. Keza Shazam’ın 2015 yılındaki zararı tam 16.6 milyon dolar değerindeydi. Rakamlara bakacak olursak anlaşmanın değeri Shazam’ın gelirine ve değerine göre çok aşağıda. Apple ve Shazam bu anlaşmayı imzalarsa Apple, maddi yandan değer kazanacak ve kullanıcılarına yeni imkanlar suracak gibi duruyor.

apple shazam

Peki Shazam’ı Apple’ın satın alması halinde ne gibi değişiklikler olacak. Öncelikle Apple’ın cihazlarındaki Siri’ye yeni komutlar ve özellikler gelmesi bekleniyor. Örneğin “Hey Siri! Bu şarkı nedir?” komutunu verdiğinizde Shazam aracılığı ile Siri’nin gelen şarkıyı bulması bekleniyor. Diğer bir yandan ise Apple, Shazam’ı Play Store’dan kaldırarak Google’a çok ağır bir darbe vurabilir. 

Söz konusu anlaşmanın sağlanması haline Apple, yeni özelliklerini cihazlarına ekleyecek ve maddi açıdan da ekonomisini güçlendirecek gibi duruyor. Apple’ın sunduğu teklifin kabul edilip edilmeyeceği Pazartesi günü netleşecek gibi duruyor. Ancak beklenilenin yarısı kadar teklif sunan Apple’ın işi biraz zor gibi duruyor. Sizde düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler