Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple Watch 4’e 5.1.2 Güncellemesinde EKG Ölçme Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yanlış duymadınız yurt dışındaki bazı kaynaklara göre Apple Watch 4 seri akıllı saatlerine Elektrokardiyogram halk arasında EKG olarak bilinen  kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin ölçümünü yapan özelliği getirebileceği haberi dolaşmakta. MacRumors isimli haber sitenin iddiasına göre Apple Store eğitim belgesinden yola çıkarak, gelecek watchOS 5.1.2 güncellemesinde destek alabileceğini duyurdu.

Daha Önce FDA’ dan İzin Alınmıştı

Bu özellik, giyilebilir cihazın, Watch ve dijital tacının arkasına yerleştirilmiş elektrotları kullanarak EKG ölçümlerini almasına izin verecek ve Apple Watch’un kullanıcıların kalplerini ölçme ve izleme yeteneğini geliştirecektir. Cihazın içinde kalp sensörü ve elektriksel  kalp sensörü adın da teknolojiler kullanılmış durumda. Daha önceden de Apple, ABD’de Apple Watch için Tip II FDA izni aldı. Ancak tam bir EKG ölçümü için Tip III FDA onayı alması gerekiyor henüz alınmış değil.

apple watch series 4 ecg 100771787 large

Sızdırılan eğitim belgesine göre, EKG özellikleri sadece Apple Watch’ın kullanım için belirli bölgelerde mevcut olacak, ki bu sadece ABD gibi görünüyor. Bununla birlikte, Apple’ın başka ülkeler için tıbbi onay almak için çalışma yürütmediğini henüz bilmiyoruz.

Güncelleştirilmiş watchOS 5.1.2, geliştiriciler için beta test aşamasında, ancak son sürümün ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz bir sızıntı bulunmuyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler