Perşembe, Nisan 18, 2024

Apple’a Santaj Yapan Türk’e Hapis Cezası Verildi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple cihazlarında ve işletim sistemlerinde açık bulanlara belli miktarda para ödülü vermekte. Tabi laf kulaktan kulağa dolaşırken abartılır ve bu miktarlar 1 iken 10 bin olabiliyor. İngiltere’de yaşayan bir Türk gencimiz Apple’a santaj uyguladı. İngiliz adaleti arkadaşımıza hapis cezası verdi.

Elektronik Kelepçe Takılacak

İngiltere’de yaşayan bir Türk vatandaşı olan Kerem Albayrak, Apple’ın bulut tabanlı depolama hizmeti olan iCloud’u hacklediğini iddia etti. Apple’a mail atan Kerem, yaklaşık 300 milyon kişinin hesabına giriş yapabildiğini iddia etti.

kerem albayrak apple

22 yaşındaki Kerem Albayrak, iCloud hesaplarına girebildiğini kanıtlamak bir video paylaştı ve Apple’dan 75 bin dolar değerinde kripto para veya bin adet 100 dolarlık iTunes hediye kartı istedi. Eğer istediği ödemeyi yapmazlarda 300 milyon kişinin iCloud hesabını sileceği ile tehdit etti. Apple bunun üzerine Kerem Albayrak’a santaj davası açtı.

Albayrak hakkında soruşturma açıldı ve İngiltere mahkemesi Albayrak’a 2 yıl hapis cezası verdi. Fakat verilen bu ceza ertelendi ve 300 saat kamuda ücretsiz çalışma cezası ve 6 ay boyunca elektronik kelepçeyle uzaktan gözetleme cezası verildi. Eğer 6 ay içerisinde herhangi bir suç işlemez ise hapis cezası silinebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler