Salı, Nisan 23, 2024

Apple’dan 5G’ye Yönelik Haraket

Paylaş

silkroad gaminggentr

2020 iPhone’lara 5G teknolojisini getirmek isteyen Apple İntel’in akıllı telefon modemleri üretim birimini 1 milyar dolara satın aldı. Yaklaşık olarak tamamını aldığını belirten Apple, 2200 İntel çalışanı, fikir müşkiyeti ve ekipmanı ile beraber almış oldu. Anlaşma bu yılın 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Qualcomm ile aralarında mahkeme süreci yaşayan Apple 5G’ye geçiş konusunda, bu sene geçilmeyeceğini belirtmişti. İntel ise Apple’ın Qualcomm ile anlaşmasından sonra iPhone’un modemini üretme işini kaybetmişti. Böylece en büyük alıcısını kaybetmişti ve 5G ile ilgili çalışmalara devam etmek için sebeplerinin kalmadığını söylemişlerdi.

5G ile ilgili çalışmalar konusunda geride kalan Apple, 5G teknolojisini geliştirmesi  gerekiyordu. Bu süreçte İntel’in çoğunlukla alınması aşamayı oldukça hızlandıracak

İntel Artık Akıllı Telefon Modem İşinde Olmayacak!

Apple’dan gelen açıklama “Şimdiki edinilen patentler ve gelecek kablosuz teknolojiyi, Apple, hücresel standartlar için protokollerden modem mimarisine ve modem çalışmasına kadar 17.000’den fazla kablosuz teknoloji patentine sahip olacak. İntel, PC’ler, internete bağlanan cihazlar, otonom araba gibi telefon olmayanlara modem geliştirebilecek.” şeklinde. Yani Artık İntel akıllı telefonlara modem üretemeyecek.

Her ne kadar Apple’ın 5G teknolojisini geliştirmesi önümüzdeki birkaç yılı alacaksa da Apple birkaç yıla kadar modem konusunda başka bir firmaya bağımlı kalmayacak. Fakat ilk 5Gli iPhone’larda Qualcomm’un modemini kullanılacak gibi görünüyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler