Cuma, Eylül 13, 2024

Apple’dan değişiklik; AB’de Tarayıcı Seçimi Ve Uygulama Silme İşlemleri Yapılabilecek

Apple, AB yasalarına uyumlu olabilmek için Safari ve diğer varsayılan uygulamaları silme imkanı sağlayacak.
iPadOS için yıl sonuna kadar tarayıcı seçim ekranında, varsayılan uygulamalarda ve uygulama silmede farklılıklar yapcağını duyurdu.
iOS 18 kullanıcıları varsayılan uygulama tercihlerini ayarlardan değiştirebilecek.

apple İOS

Dijital Pazarlar Yasası’na (DMA) Uyumlu Davranmaya Çalışılıyor

App Store, Fotoğraflar, Safari, Mesajlar ve kamera uygulamalarının artık AB’deki kullanıcılar için silinebilir olacağı bilgisi yer aldı. Yani silinemez olan uygulamalar bu değişiklik sonucu silinebilecek.

Apple Mecbur mu kaldı?

Apple bu düzenlemelere uyum sağlamak için Mart ayında bir güncelleme yayınladı, ancak tarayıcı şirketlerinden gelen birçok eleştiriye maruz kalmıştı.
AB komisyonu 25 Mart‘ta Apple’ın uyumlu olmadığı şüphesiyle bir soruşturma açtı. Bu durum Apple’ın hoşuna gitmemiş olsa gerek. Apple yeni bir düzenleme getireceğini ve kullanıcıların bu düzenlemeden memnun kalacağını belirtmiş durumda. Apple, Ayarlar ve Telefon uygulamaları hariç olmak üzere, önceden yüklenmiş uygulamaların daha fazlasını silme imkanı tanıyacağını da belirtiyor. App Store, Mesajlar, Kamera, Fotoğraflar ve Safari gibi uygulamalar kaldırılabilir hale getirilecek, böylece kullanıcılar cihazlarındaki uygulamalar üzerinde söz sahibi olacaklar.

BENZER:  Zirveye Oturdu: Snapdragon 8 Gen 4 Test Sonuçları Paylaşıldı

apple ios

Bu Apple için büyük ve farklı bir adım. Bu durum Android kullanıcıları için pek bir şey ifade etmeyebilir çünkü onların işletim sistemlerinde böyle bir zorunluluk yoktu. Android’de isteğiniz şeyi silebilir, kaldırabilirsiniz ancak İOS işletim sistemi bildiğiniz üzere android işletim sisteminden farklı. Böyle bir şey İOS için mümkün değildi. Bu düzenleme ile AB yasasına uyum sağlamak için Apple kendince büyük bir adım atmış gibi görünüyor.

 

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler