Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple’ın Bu Akşamki Etkinliğinde Duyacağımız Muhtemel Duyurular

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple bugün, Türkiye saati ile 20.00’da özel bir etkinlik gerçekleştiriyor. ‘Gösteri Zamanı’ başlığı ile duyurulan etkinlikte bir takım hizmetlerin tanıtılması bekleniyor. Peki etkinlik ve hizmetler hakkında neler biliniyor? İşte detaylar.

Tim Cook eşliğinde yürütülecek olan etkinlik, Steve Jobs Tiyatrosu‘nda gerçekleştirilecek. Çeşitli takip kanalları aracılığı ile canlı olarak tüm dünyaya sunulacak olan etkinlik, yeni ürün ve hizmetlerin tanıtımını kapsayacak.

Etkinlik içerisinde Apple, beklenen tüm duyuruları gerçekleştirecek olsa da, etkinlikle ilgili olarak şimdiye kadar elde edilen birçok bilgi mevcut. Bu bilgilerin doğruya en yakını, Apple’ın Netflix tarzı bir çevrimiçi akış ve haber abonelik hizmetleri sunacağı.

Apple Video

Adı her ne kadar kesin olmasa da ortaya çıkan söylentiler Apple’ın yeni çevrimiçi akış hizmetine Apple Video ismi vereceğini gösteriyor. Platform, ülkemizde kullandığımız çevrimiçi akış hizmetleri olan Blu TV ve Netflix benzeri bir format ile kullanıcılara hizmet sunacak.

Kendine ait özel yapımları da bünyesinde barındıracak olan bu platform, abonelik üzerinden hizmet verecek. Abonelik noktasında tartışılan bir ücret bilgisi bulunmasa da ilk etapta söylentilerin, bazı özelliklerin ücretsiz olarak sunulacağını gösteriyor. Ancak Apple’ın bu hizmeti ücretli olarak sunması çok daha yüksek bir ihtimal.

Apple ın Bu Akşamki Etkinliğinde Duyacağımız Muhtemel Duyurular 2

Bu platform ile Apple, ekosisteminde bulunan iPhone, iPad ve Apple TV cihazlarını Apple Video ile entegre hale getirecek. Daha önce benzer bir birlikteliği Apple Music ile işletim sistemine entegre eden şirketin aynı yolu iTunes ya da Videolar uygulaması üzerinden gerçekleştirmesi muhtemel görünüyor.

Ancak Mac, Windows ve akıllı TV’ler ile birlikte Android cihazlarda bilinen herhangi bir uygulama bulunmuyor. Bu noktada hizmet sisteme entegre çalışırsa, potansiyel birçok müşteri dışarda kalacaktır. Dolayısı ile henüz uygulama bilinmese de Apple’ın tüm tüketicilere ulaşabilmek adına farklı bir uygulama hazırlaması kaçınılmaz olabilir.

Çevrimiçi akış hizmeti, Apple’ın yeni değil Steve Jobs döneminden kalma bir hedefi olduğu biliniyor. Ancak o dönemki internet ağı, bu sistemler için yeterli gücü sunamıyordu. Şimdi ise Apple, çevrimiçi akış hizmetlerinin giderek arttığı piyasada Netflix; Amazon ve Hulu gibi firmalara rakip olmayı ve sektörde pay sahibi olmayı hedefliyor.

Apple Haber Servisi

Ülkemizde aktif olmasa da Apple’ın News uygulaması, özellikle ABD içerisinde oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Apple, bu noktada haber uygulamasının kapsamını genişletmek ve kullanıcılara farklı kaynakları içeren ücretli haber bülteni sunmak istiyor.

Bu noktada platformun özeti, Netflix’in Haber versiyonu olarak görülebilir. Dünyanın önde gelen haber ajanslarını bünyesinde barındıracak olan platform, bu ajanslardan alınan haberleri aylık ücret dahilinde kullanıcılara aktaracak. 

Apple ın Bu Akşamki Etkinliğinde Duyacağımız Muhtemel Duyurular 1

Yine de The New York Times, The Washington Post gibi ajanslar bu sisteme sıcak bakmıyor. Öyle ki The Times’a göre Apple, bu sistemden elde edilen gelirin yarısını kendisi kalanını ise ajanslara paylaştıracak. Dolayısı ile ajanslar platforma çekinceli yaklaşıyor.

Öte yandan bu platformun aylık 10 Dolar düzeyinde bir ücret karşılığı hizmet vereceği bildiriliyor. Apple News, şu anda ABD, Avustralya ve İngiltere’de kullanılabiliyor.

Şimdiye kadar ortaya çıkan bilgilerin ne kadarı doğru ne kadar yanlış ve ekstra neler sunulacak tüm detayları ile etkinlikte paylaşılacak. Etkinliği takip etmek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilir ve bu akşam 20.00 itibari ile canlı olarak izleyebilirsiniz.

Etkinlik ile ilgili gelişmeler sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler