Cuma, Mart 29, 2024

Apple’ın Dünyadaki 800 Milyar Barajını Aşan İlk Şirket Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın önde gelen firmalarından birisi olan Apple, piyasa değerini 815 milyar dolara çıkartarak ortalığı karıştırdı. Borsa İstanbul‘daki bulunan tüm şirketlerin piyasa değeri Apple‘ın sadece dörtte biri kadarı ediyor. Hal böyle olunca bazı soru işaretleri kafalarda yanmıyor değil.

Apple 800 Milyar Dolarını Aşan İlk Şirket Oldu

Apple‘ın her geçen sene kendisini katlıyor olması ve dünyadaki ilk 800 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşması ‘vay be adamlar yapıyor’ dedirtse de, ister istemez ‘bizim ülkemizde neden böyle firmalar olamıyor ?’ sorusunu ortaya çıkartıyor.

Şuanda Apple‘ın şirket değeri 815 milyar dolara yükseldiği gibi, Borsa İstanbul’da bulunan tüm şirketlerin toplam piyasa değeri dün itibari ile 205.2 milyar dolara ulaştı. Yani ufak bir hesap yapıldığında borsadaki şirketler çeyrek Apple‘a tekabül ediyor.

apple sirket

Apple’dan Sonra Kim Var ?

Aslında bu sorunun direkt muhattabı belki de pek çok kişinin kafasında bulunan Facebook olacaktı. Fakat Apple’dan sonra gelen en büyük değere sahip şirket Google‘ın altında bulunan 663 milyar dolarlık Alphabet firması.

Üçüncü basamakta ise 532 milyar dolar ile Microsoft gelirken, dördüncü sırada 454 milyar dolar değeri ile Amazon yer alıyor. İlk beşin son basamağında ise 438 milyar dolarlık değeri ile Facebook bulunuyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler