Cumartesi, Nisan 20, 2024

Apple’ın Vaat Ettiği Siri Kayıt Seçme Özelliği Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Siri sohbetlerinizi Apple dinlesin mi, dinlemesin mi; Apple’ın söz verdiği Siri kaydı seçme özelliği, TechCrunch tarafından yapılan habere göre, yaklaşan iOS 13.2 güncellemesi için en son beta ile kullanıma açıldı ve kullanıcıların Siri’yi geliştirme amaçlı Apple’a konuşmaların ses kayıtlarını vermek isteyip istemediklerine yönelik karar hakkı tanıyor.

Yeni özellik, Apple’ın (Google, Amazon, Facebook ve Microsoft gibi) Siri konuşmalarının kayıtlarını dinlemek ve not almak için üçüncü taraf geliştiricileri kullanarak yakalandığı Siri kayıtları üzerindeki skandalın ardından geldi. Sorun Apple’ın resmen Apple’ın kendisinde bile resmi olarak çalışmayan daha az rastgele geliştiricileri dinleyen herhangi bir gerçek insan olduğunu açıklamamasıydı.

1567078491869 sisi

Apple özür diledi

Buna karşılık, Apple bir özür yayınladı ve programı askıya aldı. Ayrıca, Siri kayıtlarının varsayılan olarak tutulmaması için politikalarını değiştirdi ve Siri’yi geliştirmeye yardımcı olmak için kayıtlarını apple’a vermek isteyen kullanıcılar için yeni bir tercih programı geliştirdi

“Bu yılın başlarında söz verdiğim gibi”

Buna ek olarak Apple, hem yüklenicilerin hem de çalışanların Siri’den yalnızca bilgisayar tarafından oluşturulan metin dökümlerini gözden geçirebilecek olmasına rağmen, yalnızca Apple çalışanlarının yüklenicileri değil, ses kliplerini inceleyeceğine söz veriyor.

Ayrıca, Apple kullanıcıların geçmiş Siri isteklerinden gelen tüm verileri manuel olarak silmelerini sağlayabilecekleri yeni bir “Siri’yi ve Dikte Geçmişini Sil” tetikleyicisi ekliyor. Bir Siri isteğinden sonraki 24 saat içinde silinen veriler, bu kullanıcılara belirli isteklerin duyulmasını önleme seçeneği sunarak, kaydolmayı tercih eden kullanıcılar için derecelendirme programına dahil edilmez.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler