Cumartesi, Nisan 20, 2024

Artık Google Asistan’a Planlı Görevler Verebileceksiniz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son birkaç yıldır, Google ve Amazon, CES’deki ilgili dijital asistanlarına en fazla dikkati kendi üzerlerine çekmek için çok uğraştılar. Ancak Amazon esas olarak iş ortağı duyurularına odaklanırken, Google yeni Google Asistan özellikleriyle (ayrıca kongre merkezinin dışındaki devasa, gösterişli bir bina) tüketicilerin dikkatini çekmeyi hedefliyor.

Bu yıl diğer yıllardan farklı değil ve Google bugün Asistan’a eklediği tüm yetenekleri açıkladı. Bu, gizlilik seçeneklerini daha erişilebilir hale getirmekten gelişmiş cihaz kurulumuna kadar sesli aramaları daha kolay hale getirmeye kadar değişen bir toplu güncellemedir ve sizin için önemli olan yenilik tamamen akıllı hoparlörünüz veya Android telefonunuzla ne tür işlevler yaptığınıza bağlı olacaktır. Google’da her zamanki gibi, bu özelliklerin çoğu hemen mevcut olmayacak, bunun yerine yılın ilerleyen aylarında sunulacak.

“HEY GOOGLE, BU SENİN İÇİN DEĞİLDİ” deyin ve son söyleneni silecek.

Tam bir rutin oluşturma zahmetinden geçmek yerine, Asistan’dan gelecekte bir kerede sizin için bir şeyler yapmasını isteyebilirsiniz. Örneğin, “yarın saat 2’de ışıkları aç” diyebilirsiniz.

Ancak en önemli özellikler biraz geliştirilmiş gizlilik seçenekleridir. Google’ın web tabanlı gizlilik kontrol panelini son zamanlarda kontrol etmediyseniz, “ses verilerimi kaydediyor musunuz?” Sorusunu sorabilirsiniz ve size neler olduğunu söyler ve gizlilik ayarlarınıza bir bağlantı gönderir. 

Google’ın Asistan ve Ev uygulamalarındaki ayarlarında bir şey bulmanın ne kadar zor olduğu düşünüldüğünde, bunu şimdi yapmanın en kolay yoludur muhtemelen.

Google’ın konuşmacıyı sizi dinlemek için yanlışlıkla etkinleştirdiğinden şüphelenirseniz, “Hey Google, bu sizin için değildi” diyebilirsiniz ve bu, geçmişinizden son sözleri siler.

Home uygulaması nihayet Akıllı Banyo Ürünleri için Destek Alıyor

Google ayrıca, Google Home uygulamasına AC üniteleri, kahve makineleri, elektrikli süpürgeler ve akıllı küvetler de dahil olmak üzere bir dizi yeni akıllı cihaz kategorisi için destek eklediğini söylüyor. Söylenene göre 20 adet yeni cihaz desteği mevcut.

Son olarak, Google, aile üyeleri için akıllı ekranlara sanal yapışkan notlar kaydetmenize izin verecektir. Onları yapan kişinin sesini kullanıcı olarak kaydettirip kaydettirmediği konusunda çalışmalıdırlar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler